Robotzsaru másként - Socfest

Robotzsaru másként

Olvasási idő: 2 perc

Lassan befutnak hozzánk is a díjdömpingen résztvevő filmek, mint A tenger dala vagy A nagy szemek. De vizuális utazásunk nem kell, hogy a mese vagy a múlt világában érjen véget, akadnak mozgóképek Európából vagy Dél-Amerikából. Neill Blomkamp (Distrcit 9) pedig a jövőbe kalauzol el minket.

A tenger dala (Song of the Sea)

színes, magyarul beszélő, dán-belga-luxemburgi-francia-ír animációs film, 93 perc

A sellőkről már biztosan mindenki hallott, nos a “selkie-k” hozzájuk hasonló, kétéltű lények. Vízben fókaként, szárazföldön pedig emberként léteznek. Bennek és Saoirse-nek, a fiatal testvérpárnak fel kell tárnia őseik varázslatos titkait, hogy hazataláljanak. A mesét jelölték az idei Oscarra.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Szabolcs Cinema Kft.

Chappie

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 110 perc

A közeljövőben a rendőrség munkáját droidok segítik. Az egyik ilyen robotot, Chappie-t elrabolják és átprogramozzák, míg végül különleges dolgokra nem lesz képes. A filmet Neill Blomkamp rendezte, és olyan színészeket dirigált, mint Hugh Jackman, Sigourney Weaver vagy Dev Patel.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

Csajkor (Bande de filles)

színes, feliratos, francia dráma, 108 perc – 16 éven felülieknek

A megtévesztő magyar filmcím ellenére a Csajkor valójában nem a Sráckor francia koppintása akar lenni. Az afrikai származású Marieme családi háttere és iskolai élete nyomasztó. Mindezeket hátrahagyva megváltoztatja frizuráját és nevét, hogy bekerüljön a szabad szellemű lányok csapatába, remélve, hogy ez meghozza számára a szabadság érzését.

Forgalmazza: Cirko Film

Csocsó-sztori (Metegol)

színes, magyarul beszélő, spanyol-argentin családi animációs film, 106 perc

Ász, a híres labdarúgó visszatér szülőfalujába, hogy egykori csocsóvereségéért elégtételt vegyen. Komoly rombolásba kezd, és elsőnek a csocsó asztalt zúzza szét. Csakhogy egy bábu, CséKá életre kel. Amadeóval felkerekednek, hogy megtalálják a többi csapattagot, és egy “igazi” labdarúgó bajnokságban megküzdjenek az ellenféllel.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: MTVA

Nagy szemek (Big Eyes)

színes, feliratos, amerikai életrajzi dráma, 105 per

Az 1950-es években járunk, amikor Amerikában a művészélet egyre pezsgőbbé válik. Margaret Keane (Amy Adams), aki a jellegzetes nagyszemű babákat ábrázoló festményeiről híresült el, történetét dolgozza fel a film, Tim Burton-módra.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Fórum Hungary

Rio, szeretlek! (Rio Eu Te Amo)

színes, feliratos, brazil-amerikai romantikus film, 110 perc

A “Szeretlek” sorozat következő etapjában tíz romantikus történetből álló csokrot kapunk, ismert színészek hálaszerepeivel.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Vertigo Media

Szeretni, inni és énekelni (Life of Riley)

színes, feliratos, francia vígjáték, 108 perc

Kiderül, hogy George halálos beteg. Ez a hír alapjaiban rengeti meg a körülötte élők, főként szerettei életét. Régi és/vagy megbújt érzelmek, sérelmek kerülnek felszínre. Hamarosan azon megy a vita, hogy ki kísérje el őt élete utolsó nyaralására. Komoly téma egy francia vígjátékban.

Forgalmazza: Cirko Film

Üzlet bármi áron (Unfinished Business)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 91 perc

Az üzletember, Daniel Trunkman (Vine Vaughn) és két alkalmazottja Európába utazik, hogy életük legfontosabb szerződését kössék meg. Az út valahogy nagyon nem a tervek szerint alakul, mindenféle szerencsétlenség, baklövés és balekság követi egymást, ami miatt a legváratlanabb helyzetekbe kerülnek a fiúk. Ám ennek ellenére sem adják fel terveiket!

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom