Hazárdjátékból akció - Socfest

Hazárdjátékból akció

Olvasási idő: 2 perc

Arthur Newman világa (Arthur Newman)

színes, feliratos, amerikai vígjáték, 101 perc

Wallace Avery olyannyira belefásult saját életébe, hogy szó szerint új személyazonosságot vásárol magának, hogy Arthur Newmanként tiszta lappal indulhasson. Elutazik Indiana-ba, hogy profi golfozó váljon belőle, de ekkor találkozik a Michaela Fitzgeraldot alakító Emily Blunttal. Finom, szerelmi történetet láthatunk, és Colin Firth egész mosolygós oldalát is.

Forgalmazó: JIL Kft.

epizod_egy_vasgyujto_eletebol_poster_B1_hun-300x426 Epizód egy vasgyűjtő életéből (Epizoda u zivotu beraca zeljeza)

színes, feliratos bosnyák-olasz-francia-szlovén dráma, 75 perc

Nazif, egy kétgyermekes családapa vas- és fémhulladékok gyűjtéséből él szegényes körülmények  között. Egy napon felesége fájdalmakkal küszködik. A kórházba kerülve kiderül, hogy elvetélt, ám egészségügyi biztosítás híján nem látják el a vérző nőt, így kénytelenek alternatív megoldást találni.

Forgalmazó: Vertigo Media

 

 

 

 

Hópihe (Floquet de Neu / Snowflake)

színes, magyarul beszélő, spanyol animációs film, 86 perc

Hópihét, a fehér szőrű gorillát nagyon szeretik a barcelonai állatkert látogatói, a többi gorilla viszont nem érti a kivételezést. A kis állat barátaival, a vörös panda testében reinkarnálódott buddhista fekete párduccal, Ailurral, és egy csupaszív kislánnyal, Paulával útra kel, hogy egy hatalmas erejű boszorkány átlagossá varázsolja. Az utazás azonban akadályokkal és kalandokkal teli. Aranyos kis animáció a szeretet, a bátorság és a leleményesség triádjáról.

Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

 

Metallica Through the Never

színes, feliratos, amerikai zenés film

Antal Nimród filmje az 1981 óta működő kaliforniai heavy metal bandáról, a Metallicáról.

Forgalmazó: Fórum Hungary

 

Oh Boy

fekete-fehér, feliratos, német vígjáték, 83 perc

A mai fiataloknak mutat tükröt ez a film, fekete-fehér jazz-zenés, nosztalgikus hangulatban. Niko Fischer (Tom Schilling) a mai átlagos, berlini fiatalok életét éli, gyakorlatilag csak tengődik a világban. Ámde ebből a helyzetéből kényszerpályára állítja az élet; barátnője szakít vele, apja megvonja az anyagi támogatást, a pszichiátere pedig labilisnak nyilvánítja. Nem vágyik másra, csak egy csésze feketére, hogy végiggondolja a dolgokat, de ehelyett bonyolódnak az események…

Forgalmazó: Cirko Flm

 

Vakszerencse (Runner Runner)

színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 91 perc

Ivan Block (Ben Affleck) milliárdos, dörzsölt fickó, aki internetes hazárdjátékból szedte meg magát. Cégét Costa Ricáról irányítja hűséges cégvezetője, Rebecca (Gemma Arterton) segédletével. Csakhogy feltűnik a színen egy szerencsejátékos (Justin Timberlake), aki mindent akar, Rebecca pedig új életet kezdene.

Forgalmazó: InterCom

 

Vérmesék (The Family)

színes, magyarul beszélő, amerikai-francia akció-vígjáték

Fredre, a hírhedt maffiózó család, Manzoniék fejére 20 milliós vérdíjat tűztek ki. Ebben az esetben a tanúvédelem sem sokat segít. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) bízzák meg, hogy telepítse Franciaországba a családot. Parádés szereposztás, vadóc gyerekek és jó zenék Luc Besson rendezésében.

Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.