Szerelem leszállítva - Socfest

Szerelem leszállítva

Olvasási idő: 2 perc

A héten meglepően sok romantikus film startol a mozikban, ahhoz képest, hogy még nem érkezett el a szerelem hava. A szállító rebootjában pedig Jason Statham helyett a nemrég felfedezett Ed Skrein bújik Frank Martin bőrébe. A kérdésre, hogy vajon szükség volt-e a franchise egy újabb változatára, mindenki adjon saját választ. Jennifer Anistont pedig végre megnézhetjük egy olyan filmben, ahol az idomainál nagyobb értéket képvisel az arcmimikája, ráadásul megkapta érte élete első Golden Globe-jelölését.

 

Boldogság bármi áron (Cake)

színes, feliratos, amerikai filmdráma, 102 perc – 16 éven felülieknek

Jennifer Aniston ezen filmes jelenetfotói már jó ideje napvilágot láttak, amikor mindenki sokat várt az alakításától. Egy Golden Globe-jelölést máris magáénak tudhat és még hátravan az Oscar. A történet szerint egy fizikai és lelki fájdalmaktól terhes nőt formál meg, aki már mindenkit elmart maga körül. Sőt, még a fájdalommal élők csoportjából is kirúgták. Azonban az élete a változás útjára lép, miután a csoport egyik tagja öngyilkosságot követ el. Claire, ahogy egyre közelebb kerül a halott nő családjához, úgy alakul át a személyisége.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: PARLUX Entertainment

 

Miénk a világ (We Are Your Friends)

színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, 93 perc – 18 éven felülieknek

Zac Efron visszatér a zene világába, ezúttal viszont nem énekesként, hanem DJ-ként. Karaktere egy valamit biztosan tud a jövőjéről: semmiképp sem akar beállni a sorba. Egy dologra vágyik igazán, hogy befusson lemezlovasként. De ehhez több kell annál, amit egy szimpla házibulin produkál…

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Freeman Film

 

Suit Francaise

színes, feliratos, angol-francia-kanadai-belga háborús filmdráma, 107 perc

A Capuletek és Montague-k 20. századi változata ez a film. A második világháborúban a németek bevonulnak Franciaországba, ekkor egy kis vidéki  településen a helyiek szállásolják el a német tiszteket. Történetünkben a nehézséget az okozza, hogy az egyik katona egyre jobban kezd vonzódni az éppen férjére váró, anyósáéknál lakó Lucile-hoz. Ez az érzés viszonzásra lel, a helyzetük viszont érthető módon problémás.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Vertigo Media

 

Tízezer km

színes, feliratos, spanyol romantikus dráma, 99 perc – 16 éven felülieknek

10.000 kilométer – nagyjából ennyi a távolság Barcelona és Los Angeles között. És ennyi a távolság két szerető szív között, akik hamarosan gyereket szeretnének, de a férfit elszólítja a munka az USA-ba. Persze a technikának köszönhetően a kommunikáció nem áll le, de vajon mennyire képes helyettesíteni  a modern technológia a valódi fizikai, összes érzékszervvel érzékelhető és élvezhető kapcsolatot egy teljes évig?

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Cirko Film

 

Transporter: A Szállító – Örökség (The Transporter Refueled)

színes, magyarul beszélő, francia-kínai akciófilm, 96 perc – 16 éven felülieknek

Pár évvel az utolsó rész után, most rebootolták a filmet, aminek forgatókönyvét szintén Luc Besson jegyzi. A legelső részből megismert három szabály: ne kérdezősködj, ne nyúlj a csomaghoz, és fontos a névtelenség. Frank Martin jelenleg a legmenőbb szállító, aki szintén ragaszkodik ezekhez az irányelvekhez. Azonban kénytelen ezeket megszegni, mikor tőrbe csalják. Elrabolják, hogy segítsen leszámolni az orosz emberkereskedőkkel.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Big Bang Media

 

Vakrandi (Blind Date)

színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 90 perc

A franciáknak azért van humorérzékük, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a film hőseit Machine-nak és Machinnak hívják. Machin egy embergyűlölő játéktervező, Machine pedig egy zongorista. Kettejüket csupán egy papírvékony fal (és egy e betű) választja el egymástól. Életük fenekestül felfordul, amikor az együttélés mellett döntenek, annak ellenére, hogy még csak nem is látták egymást.

Forgalmazza: Cinetel Kft.