Szilveszer utáni mozi - Socfest

Szilveszer utáni mozi

Olvasási idő: 2 perc

Romantika, dráma, fantasy, avagy Meryl Streep újra a vásznon (mindig feltűnik Oscar-előtt, észrevettétek?), Juliette Binoche két filmben is szenved az elmúlással, Barbie pedig megalkotja a gyerek Bosszúállókat. Igazán könnyed filmekre számíthatunk a macskajajos újév első napjain.

Apropó szerelem (Words and Pictures)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol romantikus vígjáték

Dina Delsanto (Juliette Binoche) és Jack Marcus (Clive Owen) ugyanabban az iskolában tanít. A szebb napokat látott művészek tanítási módszerei olyannyira különböznek, hogy komoly viták alakulnak ki köztük, amit talán erősít a kettejük közötti, fojtott vonzalom.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Cinetel

Barbie: Szuperhős hercegnő (Barbie in Princess Power)

színes, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm, 74 perc

Míg egyeseket a múzsa csókol homlokon, addig Barbiet (ezúttal egy Kara nevű hercegnőt) egy pillangó, aminek következtében szupererőre tesz szert. A birodalmon belüli féltékenységeknek és civakodásnak csak egy dolog vethet véget: ha megállítják a valódi ellenséget.

Forgalmazza: UIP-Duna Film

Büszkeség és bányászélet (Pride)

színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 120 perc

A valós eseményeken alapuló sztori 1984-ben játszódik, Margaret Thatcher idején, amikor is a bányászok meg a melegek különös módon összefognak.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Mozinet

Sils Maria felhői (Clouds of Sils Maria)

színes, feliratos, francia-svájci-német filmdráma, 124 perc

A film az öregedés kérdését járja körül egy színésznő szemszögéből. Maria Enders (Juliette Binoche) új szerepet kap egy olyan darabban, amelynek főszerepét évtizedekkel ezelőtt is ő alakíthatta. Ám azóta az évek elszálltak felette, így ezt a karaktert egy fiatal, hebrencs lány kapja meg, míg a nőnek egy idősebb szerepet szánnak.

Facebook oldal

Forgalmazza: Cirko Film

Vadregény (Into the Wood)

színes, feliratos, amerikai zenés film, 124 perc

A Vadregény egy éneklős film, amiben Babszem Jankó, Piroska, Hamupipőke és Meryl Streep (újabb Oscar-jelölés?) szerepel. Egy péket és a feleségét megátkozza a gonosz boszorka, az említett Streep, ezért a házaspár felkerekedik, és kalandos útjuk során sok, számunkra ismert mesehőssel találkoznak.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Fórum Hungary