A szörnyek köztünk járnak - Socfest

A szörnyek köztünk járnak

Olvasási idő: 2 perc

Négy igazán különböző stílusú filmet láthattok csütörtöktől a mozikban. Nézzük csak! Gyerekeknek és gyermeklelkűeknek egy mese, felnőtteknek pedig egy félig animációs, félig élőszereplős sci-fi, A futurológiai kongresszus , amely a hollywoodi filmipar utópisztikus megközelítését meséli el. Emellett egy jövőben játszódó Frankenstein történet részesei is lehettek, vagy megnézhetitek a 10 Oscarra jelölt Amerikai botrányt, ami távolról valós történeten alapul, sok neves színésszel.

A futurológiai kongresszus (The Congress)

színes, fekete-fehér, feliratos, izraeli-német-lengyel-luxemburgi-francia-belga animációs film, 122 perc

Egy olyan világban járunk, ahol a stúdiók már évekre – pontosabban 20 évre – előre terveznek, ugyanis megveszik a színész személyazonosságát, biztosítva ezzel, hogy fiatal maradjon a vásznon és virtuális énje bármilyen szerepet eljátsszon. Robin Wright ebben a filmben saját magát alakítja, a történet pedig ott kezdődik, ahol a szerződés lejár.

Forgalmazza: Cirko

A mogyoró-meló (The Nut Job)

színes, magyarul beszélő, kanadai-dél-koreai-amerikai animációs kalandfilm, 90 perc

Grimbusz, az izgága mókus egy nagy bakit követ el; hibájából felgyullad a fő élelemforrást jelentő mogyorófa. Száműzik a közösségből, így a nagyvárosban kell boldogulnia, és begyűjtenie a csonthéjasokat télire. Új barátaival be akarnak törni Maurey rágcsaboltjába, de ez a terv bizony komoly szervezést és agyalást igényel.

Forgalmazza: Pro Video

Amerikai botrány (American Hustle)

színes, feliratos, amerikai-angol krimi, 137 perc

A valós eseményeken alapuló történetben egy szélhámos szerelmespárt (Amy Adams és Christian Bale) kér fel egy FBI- ügynök (Bradley Cooper), hogy épüljenek be a maffia felső köreibe. Befolyásos emberek néznek egymással farkasszemet, miközben mindegyik nagy spíler.

Forgalmazza: InterCom

Én, Frankenstein (I, Frankenstein)

színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál horror, 93 perc

Az ismert történetet ezúttal Stuart Beattie rendező gondolta tovább. 200 év telt el Adam (Aaron Eckhart), vagyis Dr. Frankenstein szörnyének megteremtése óta. E különleges lény még mindig itt él közöttünk, de egyszer csak egy háború kellős közepén találja magát. Rá kell jönnie, hogy ő maga hordozza a pusztulás kulcsát. A modern alapszituáción kívül a többi természetfeletti lény is újítás.

Forgalmazza: A Company Hungary