A titkosügynök meg a szuicid apuka - Socfest

A titkosügynök meg a szuicid apuka

Olvasási idő: 2 perc

Igaz, hogy ezen a héten is kevés film kerül a hazai mozikba, azonban annál több sztár parádézik bennük. A nimfomániás a szexualitás mélységeit boncolgatja fantasztikus mellékszereplőkkel, Az Augusztus Oklahomában a 2014-es nagyobb díjátadókig is eljutott- de csak jelöltként – történetében elég borús, viszont a színészek miatt érdemes megnézni.  Végül az egyre ismertebbé váló Chris Pine alakít titkosügynököt Kenneth Branagh rendezésében.

A nimfomániás – 1. rész (Nymphomaniac)

színes, feliratos, dán-német-francia-belga filmdráma, 122 perc

Joe-ra (Charlotte Gainsbourg) egy elhagyatott sikátorban talál rá Seligman (Stellan Skarsgård). A nőt megverték és a férfi szíve megesik rajta. Ahogy kezd jobban lenni, elmeséli, hogy azért került ilyen helyzetbe, mert nimfomániás. Részletes beszámolójával a perverziójáról, extremitásba hajló szexuális élményeiről zavarba ejti Seligmant, ám a férfi a tudomány és történelem segítségével próbálja megérteni mindezeket. A híres szereplőkön kívül a film természetesen erotikus jelenetekben is bővelkedik.

Hivatalos weboldal: angol

Forgalmazza: Vertigo Media

Augusztus Oklahomában (August: Osage County)

színes, magyarul beszélő, amerikai film, 130 perc

Beverly Weston (Sam Shepard) nem bírja elviselni a nyomást, hogy felesége rákos, ezért öngyilkos lesz. Az alapszituáció tökéletes lehetőséget teremt, hogy egyszerre vonultassanak fel nagy neveket a vásznon, méghozzá a temetés ürügyén. A család apraja-nagyja megjelenik, és itt a konfliktus feloldása helyett egyre több bonyodalom és keserűség kerül a felszínre, természetesen szinte minden színésznek egy-egy nagy jelenettel.

Hivatalos weboldal: angol

Forgalmazza: Fórum Hungary

Jack Ryan: Árnyékügynök (Jack Ryan: Shadow Recruit)

színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 105 perc

Chris Pine-t imádta Kenneth Branagh rendező a Star Trekben, ezért választotta őt a CIA-s titkos ügynök szerepére új filmjében. Igazi ügynökös filmről van szó tehát, a főszereplő átlagos banki dolgozóként tengeti életét, nős, mígnem rátalál egy tervre, ami tönkreteheti az amerikai gazdaságot. Hamarosan rájön, hogy senkiben sem bízhat meg. És nem könnyű egyedül megmenteni egy fél kontinenst.

Hivatalos weboldal – magyar

Forgalmazza: UIP-Duna Film

Ha figyelmesen megnéztétek mostani összeállításunkat, észrevehettétek, hogy már egy gombnyomással elérhetitek az adott filmek hivatalos honlapját. Innentől kezdve ez rendszeres lesz. Megéri böngészni ezen oldalakat, mert gyakran raknak fel a készítők érdekességeket, háttérképeket, esetleg játékokat a filmekről!