Tom Hanks túsznak jelentkezik - Socfest

Tom Hanks túsznak jelentkezik

Olvasási idő: < 1 perc

Ahogy közeledünk a Karácsonyhoz, egyre több animációs filmet láthatunk, és persze elmaradhatatlan az Oscar-díjra pályázó filmek gyarapodása is. Mindkettőből lesz premier november 7-én. A Khumba című gyerekfilm legnagyobb érdekessége, hogy az Alma Együttes énekli az egyik betétdalt. Tom Hanks pedig Oscarra hajt a Phillips kapitányban.

Dermesztő mélység (Djúpid/The Deep)

színes, feliratos, izlandi thriller, 95 perc

Egy fagyos napon Izlandon hajóbaleset történik, az egyetlen túlélőt ünneplik a helyiek, bár egy idő után furcsállni kezdik a történteket. A túlélő halásznak egyszerre kell megbirkóznia az áldozatok családtagjaival, valamint a média és tudósok figyelmével.

Forgalmazó: Vertigo Media

Khumba

színes, magyarul beszélő, dél-afrikai animációs film, 85 perc

Szegény Khumba csak félig csíkosan látta meg a napvilágot, ami a zebráknál rossz jel; szerintük, emiatt nem esik az eső. A kis zebra ezért útnak ered, hogy megmártózzon a tavacskába, ami a legenda szerint csíkossá változtatta a zebrák őseit. Az út azonban nem zökkenőmentes…

Forgalmazó: ADS Service

Phillips kapitány (Captain Phillips)

színes, feliratos, amerikai filmdráma, 134 perc

2009-ben járunk, kalózok ostromolják a Maersk Alabama nevű teherhajót. A hajó legénysége nem adja meg magát egykönnyen, ám kénytelenek elbarikádozni magukat a gépházban.  Tom Hanks, azaz Phillips kapitány a legénységéért cserébe önként jelentkezik túsznak. Az ő váratlan fordulatokkal teli történetét követhetjük nyomon.

Forgalmazó: InterCom

Végjáték (Ender’s Game)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 114 perc

A Föld állandóan hadakozik idegen civilizációkkal, akiknek szándékában áll leigázni az emberiséget. Egy különleges fiút, Ender Wiggint (Asa Butterfield) ritka adottságai miatt tökéletes gyilkológéppé képeznek ki, de Ender más módon akar küzdeni a földönkívüliekkel.

Forgalmazó: Pro Video