Liza, a rókatündér februártól a mozikban! - Socfest

Liza, a rókatündér februártól a mozikban!

Olvasási idő: 2 perc

Őrjítően rövid csipkeruha, finn western zene, juharszirupos ponty, szövevényes nyomozás és sok-sok románc. Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátékát már régóta várja a szakma és a közönség: 2015. február 19-én kerül a hazai mozikba az A Company Hungary forgalmazásában.

Liza, (Balsai Móni – Társas játék, Couch Surf, A berni követ) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A japán mondavilágban azokat a gyönyörű, de elátkozott női démonokat nevezik így, akikbe ha valaki beleszeret, az nem számíthat hosszú életre. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs – Tűzvonalban, Valami Amerika) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit…

Nemcsak a ’70-es évekbeli japán slágerek, az egyedülállóan stilizált és aprólékosan kidolgozott képi világ adja a szórakoztatás alapját, hanem az a példátlan maximalizmus, amellyel a rendező, csodabogár szereplői segítségével felépít egy jelen világunkra, vágyainkra reflektáló párhuzamos univerzumot, amelyben tényleg bármi megtörténhet.

Az egyedi hangulatú alkotásban – amely Ujj Mészáros Károly (3 (történet a szerelemről), Alena utazása) első nagyjátékfilmje – olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Bede-Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve. A film a Filmteam produkciójában készült, producere Major István.

„Ez a groteszk, meseszerű vígjáték a szeretetről szól. Aki egy különleges magyar filmet szeretne látni és sokat szeretne nevetni, annak mindenképp ajánlom” – nyilatkozta a film női főszereplője, Balsai Móni.

Rendezte: Ujj Mészáros Károly

Írta: Hegedűs Bálint, Ujj Mészáros Károly

Operatőr: Szatmári Péter

Vágó: Czakó Judit

Látványtervező: Hujber Balázs

Co-producer: Dr. Korom Norbert

Producer: Major István

Hivatalos Facebook oldal: www.facebook.com/lizaarokatunder