Solo: Egy Star-Wars történet spekulációk - Socfest

Mire számíthatunk a Han Solo filmben?

Olvasási idő: 3 perc

Láthatjuk, amire eddig csak utaltunk Han Soloval kapcsolatban. Hogy ismerte meg Chewbacca-t, hogy nyerte el az Ezeréves Sólymot és mi igaz a róla szóló legendákból? Induljon el a menetrendszerű hype-vonat és spekuláljunk egy kicsit a május 24-én megjelenő Solo: Egy Star Wars-történet részleteiről.

Így kerül Chewbacca a képbe

Chewbacca és Han Solo története is kiderül hamarosan.

Han Solo elmeséli, hogy pilóta akart lenni a Birodalomnál, de kirúgták, mert a saját feje után ment. Azt is tudjuk a Star Wars legendának (nem hivatalosnak) besorolt történeteiből, hogy Chewbacca a fajtársait akarta megmenteni a Birodalom rabságából, de elfogták. Han Solo nem volt hajlandó megkínozni Csubit a fogsága alatt, hanem elszökött vele. Valószínűleg ez a két dolog összekötődik a filmben és erre utalt Han, amikor rövid pályafutásáról beszélt a Birodalom soraiban.

Az Ezeréves Sólyom eredeti állapotban

Az Ezeréves Sólyom eredeti állapotában jelenik majd meg az új Han Solo filmben.

Ha nagyon figyelmesen nézted az előzetest, láthattad, hogy kicsit máshogy néz ki a Star Wars legismertebb hajója. Valamilyen változás biztosan történt, mert amikor Lando és Han találkozik még az eredeti trilógiában, hallunk egy párbeszédet közöttük, amiben Lando kérdőre vonja Hant a változtatásairól. Megtudjuk, hogy a hajó valamilyen játék során cserélt gazdát és azt is, hogy Chewbacca már hosszú ideje tart barátjával.

Az Ezeréves Sólyom és Lando fontos eleme lesz az új filmnek.

Érdemes ezt a két képet is megnézni. Az első egy kép nagy valószínűséggel az Ezeréves Sólyomról az előzetesből, a második pedig ugyanaz a hajó Az ébredő Erőből. Látszik, hogy megrágta az idő vasfoga, de a következő filmben eredeti állapotban láthatjuk.

Újszerű állapotban láthatjuk a legendás hajót.

Az utolsó Jedikben már leharcolt állapotban van Han Solo hajója.

Tanúi leszünk az Ezeréves Sólyom elnyerésének

A Millenium Falcon elnyerésének pillanatai a Han Solo filmből.

A fentebbi kép állítólag a filmből származik és valószínűleg a Sabacc nevű kártyajátékot örökíti meg. Ez egyfajta kártyajáték és egy ilyen parti során cserélt gazdát a hajó. Az alábbi pillanat pedig talán a meccs utáni perceket ábrázolja, amikor Han gyönyörködik zsákmányában, vagy amikor még csak kiszemelte magának.

Han Solo csodálja leendő vagy új hajóját.

A dobókocka útja

A dobókockák jelképpé válását is láthatjuk.

Han Solo dobókockái jelképpé váltak az eddigi filmekben. Láttuk őket a Millenium Falcon fedélzetén, Az utolsó Jedik végső nagy jelenetében és most, a fiatal Han kocsijának visszapillantó tükrén.

Még egy árva gyerek történet

Han Solo valószínűleg egy újabb Disney-árva lesz.

A Disney pszichológusi vizsgálatot igénylő bizarr vonzalma az árvákkal és szülök elvesztésével kapcsolatban folytatódik. Han Solo elmeséli, hogy tíz éves kora óta az utcán élt és szerzett pénzt csalással. Nem sokan tudják, (én pl. csak most olvastam utána), de Hant eredetileg egy wookie nevelte, mert a vér szerinti szülei elhagyták. Gyerekként el kellett menekülnie és wookie nevelőnője sajnos meghalt, miközben segített neki. Ez a történet egyébként választ ad arra is, hogy miért érti Han a wookie nyelvet.

12 vagy 14 parszek?

A Kessel Run jelenet a Han Solo filmből.

Az előzetesben látott viharos út valószínűleg a Kessel Run, és a szóbeszéd szerint Han Solo 12 parszek alatt átkelt rajta. Ez egyfajta útvonal, ami nagyon veszélyes és csempészek szokták használni. Egyébként Az ébredő Erőben is szóba kerül talán pont ez a jelenet, ugyanis Rey is ismeri a legendát, csak úgy tudja, hogy ez a szám 14 parszek volt.