16 film amit meg kell néznünk idén - Socfest

16 film amit meg kell néznünk idén

Olvasási idő: 4 perc

2015 nagyon erős év volt a filmek tekintetében, hosszú listát lehetne írni azokról, amiket szerettünk, és persze majdnem annyit arról, amiket nem. De úgy tűnik nincs vége a várós filmek sorának, 2016-ban is rengeteg izgalmas mozgókép ígérkezik. Köztük, ahogy már megszokhattuk, akad jó pár adaptáció – főként képregény, folytatás, remake, de azért az eredeti ötletekkel sem bántak szűkmarkúan az alkotók. Mi ezeket a filmeket várjuk ettől az évtől.

1. A fekete ötven árnyalata

Az elmúlt évben már ötvenszer agyérgörcsöt kaptunk A szürke ötven árnyalata agymenéstől, ami nem mellesleg 2015 legrosszabb filmjei közé tartozott (Az Arany-málnán már biztosított a helye). Talán a Feketék fehéren alkotói jobbá teszik a paródiát, mint az eredeti könyvadaptációt.

Bemutató: február 4. (Big Bang Media)

2. Deadpool

Ryan Reynolds már bukott be szuperhős figurát  (Zöld lámpás) és kíváncsiak vagyunk, ebből a szerepből mit hoz ki. Ugyanis tud, ha nagyon  akar, pláne a fura fazonokat formálja meg bravúrosan (A hangok). Ráadásul egy újabb képregény adaptációval van dolgunk, ami egyszerre véres és vicces és Deadpool az első pánszexuális képregényhős.

Bemutató: február 11. (InterCom)

3. Ave, Cézár!

A Coen testvérektől mindig különleges filmeket kapunk. Ezúttal Hollywood aranykorába repítenek bennünket, Mr. George “politikus” Clooneyt pedig rég láttuk vígjátékban, most viszont egy igazi sükebóka fazont játszik, sok más neves színász társaságában.

Bemutató: február 25. (UIP-Duna Film)

4. Zootropolis

A Disney új animációjában megismerhetjük az első rendőrnyulat, akinek komoly ügyet kell felgöngyölítenie az emlősök világában róka partnerével.

Bemutató: március 3. (Fórum Hungary)

5. Zoolander 2.

Felejthetetlen ruhákban ökörködött együtt Ben Stiller és akkori vetélytársa Owen Wilson a kétezres évek elején az első részben. Azóta barátokként kell szembenézniük az újabb kihívásokkal a különc modelleknek.

Bemutató: március 17. (UIP-Duna Film)

6. Batman Superman ellen – Az igazság hajnala

A két, feltehetőleg legismertebb képregényhős küzd egymás ellen, miközben Gotham City és a világ minden eddiginél nagyobb veszélyben van. És mert kíváncsiak vagyunk hányasra vizsgázik Ben Affleck Batmanként.

Bemutató: március 24. (InterCom)

7. Dzsungel könyve

Bár már ismerjük Maugli és Bagira történetét, még mindig jó látni őket, ráadásul a látványvilág magáért beszél. Elvileg a Warner Bros 2017-re készül el saját Dzsungel könyve verziójával, szóval a moziból kijövet ne búcsúzzunk örökre a sztoritól.

Bemutató: április 21. (Fórum Hungary)

8. Amerika kapitány – Polgárháború

Ebben a részben ellentét feszül a Bosszúállók között, ugyanis kormányrendeletben hirdetik ki a hősregisztrációs törvényt, amit nem minden Bosszúálló éljenez. Természetesen mindenkivel találkozhatunk, akikkel eddig, sőt, még újak is jönnek, zsúfoltabb lesz, mint egy Trónok harca évad.

Bemutató: május 12. (Fórum Hungary)

9. Warcraft – A kezdetek

A több részesre tervezett számítógépes adaptáció hosszú ideig készült, felcsigázva ezzel a masszív rajongói tábort. Az akciódús filmben ott vesszük fel a fonalat, hogy az emberek és orkok először találkoznak.

Bemutató: május 26. (UIP-Duna Film)

10. A kis kedvenceink titkos élete

Végtelenül cuki kis állatok csínytevéseit nézhetjük végig olyan alkotóktól, akiknek többek között a Gru-t is köszönhetjük.

Bemutató: elvileg július (UIP-Duna Film)

11. Star Trek – Mindenen túl

A kétezres évek Star Trek filmjei újabb generációkkal szerettették meg a műfajt és a történetet, és még a sokakat irritáló Chris Pine is elfogadható volt Kirk kapitányként, Karl Urban karaktere (Bones) meg kifejezetten szórakoztató.

Bemutató: július 21. (UIP-Duna Film)

12. Tarzan legendája

Végre egy olyan Tarzan film, amiben a társadalmi integrálódáson átesett dzsungel pasival indítunk, pontosabban Tarzan már egy ideje Londonban tengeti mindennapjait bájos feleségével, Jane-nel. Egyszer aztán Kongóban kap feladatot, ami jó sok zűrt okoz.

Bemutató: valamikor nyáron

13. Legendás állatok és megfigyelésük

Úgysem bírjuk megállni, hogy a Harry Potter hagyta űrt be ne töltsük egy újabb varázsvilág sztorival. J. K. Rowling még 2001-ben adta ki a Roxfort egyik fiktív tankönyvét. David Yates (az utolsó négy Harry Potter rész rendezője) úgy döntött, érdemes dolgoznia vele. A film a könyv szerzőjének kalandos történetét meséli el, a főszerepet pedig a feltörekvő Eddie Redmayne alakítja.

Bemutató: nem tudni

14. Ghostbusters

Bill Murray-t a több mint harminc évvel ezelőtti Szellemírtók kapcsán ismerte és szerette meg a fél világ, mint ahogy magát a filmet is. A 2016-os kiadást, amelyben nők üldözik a repkedő kis Caspereket Paul Feig jegyzi, így számíthatunk a megszokott csapatára (Melissa McCarthy, Kristen Wiig), de mellettük szerencsére feltűnnek a 30 évvel ezelőtti csapat tagjai. Remélhetőleg a humor az előzőhöz fog hasonlítani, ha már Dan Aykroyd is bőven kivette a részét a forgatókönyv írásból.

ghostbusters-2016-official

Bemutató: feltehetőleg nyáron

15. Suicide Squad – Öngyilkos osztag

Perverz módon nagyon várjuk már Jared Leto őrült átalakulását, és amúgy is szeretjük, ha egy filmben több szuperhős is feltűnik egyszerre. Egy eddig még nem járt utat fedezhetünk fel a DC karaktereinek sötét világában. Ja, és a listából tuti ez rendelkezik a leghosszabb előzetessel.

Bemutató: nyáron (InterCom)

16. Doctor Strange

Egy újabb Marvel hős jelenik meg a vásznon, méghozzá egy felettébb okos de kiállhatatlan személy képében, akit Benedict Cumberbatch alakít. Sherlockként már láttuk hasonló figurát játszani, ezúttal vicces gúnyát öltve “szuperhősködik”.

there-s-a-big-continuity-error-with-doctor-strange-movie-701184

Bemutató: elvileg november

+1. La La Land

Ryan Goslingot láttuk már halál laza csávóként (Drive) és meggyötört szerelmesként (Szerelmünk lapjai) így megelőlegezzük neki meg a Whiplash alkotóinak, hogy ez a zenés dramedy is remek szórakozást fog nyújtani nekünk.

La-La-Land-first-look

Bemutató: még nem tudni