A Bélier család szívmelengető története - Socfest

A Bélier család szívmelengető története

Olvasási idő: 2 perc

Július 23-án kerül a magyar mozikba A Bélier család, az elmúlt időszak legsikeresebb francia vígjátéka. Eric Lartigau filmje egyszerre szórakoztató és szívmelengető családi vígjáték egy fogyatékkal élő család mindennapjairól és nehézségeikről, valamint egy tinédzser felnőtté válásáról és ezzel járó problémáiról.

a_belier_csalad_plakat_webA Bélier család fantasztikus sikert aratott Franciaországban, ahol 4 hétig vezette a nézettségi listát, további 4 hétig szerepelt dobogón, és összesen 12 hétig szerepelt a mozis toplistán és több mint 7 millió néző látta a francia mozikban. Több mint 56 millió dolláros bevételével jelenleg az év második legsikeresebb filmje, megelőzve valamennyi amerikai blockbustert. A Bélier család világszerte belopta magát a mozinézők szívébe, és toplistás volt Európa-szerte, Spanyolországtól kezdve Olaszországon át Hollandiáig.

Eric Lartigau filmje egyszerre szórakoztató és szívmelengető családi vígjáték egy fogyatékkal élő család mindennapjairól és nehézségeikről, valamint egy tinédzser felnőtté válásáról és ezzel járó problémáiról. A Bélier család világszerte hatalmas elismerést aratott a kritikusok és a közönség körében, egyszerre mutatva be kellő iróniával és humorral a siketnémák mindennapjait.

A film főhőse, Paula Bélier első látásra egy átlagos tinédzser életét éli egy francia kisvárosban: gimnáziumba jár, fiúzni akar, legjobb barátnőjével bandázik iskola után és nagyon szeretne énekfakultációra járni. Egy fiú kedvéért. Már a meghallgatáson kiderül, hogy kivételes zenei tehetsége van, és tanára komoly esélyét látja, hogy a lány egy menő párizsi iskolában fejleszthesse hangját. Ám a lehetőség Paulát nem várt dilemma elé állítja: családjában ő az egyetlen, aki nem siketnéma, ami miatt szülei és farmjuk gazdálkodásában elengedhetetlennek tűnik a segítsége. Főleg, amikor édesapja hirtelen ötlettől vezérelve indulni akar a helyi polgármester választáson és politikai ambícióinak népszerűsítését-tolmácsolását csak a lány tudja segíteni.

A Bélier családot a Francia Filmakadémia elismerésére, a César-díjra hat kategóriában jelölték, s színészei mellett, a legjobb film kategóriában is felterjesztették a legfontosabb francia elismerésre.