A Valami követ nyáron a magyar mozikban is sokkol! - Socfest

A Valami követ nyáron a magyar mozikban is sokkol!

Olvasási idő: < 1 perc

Június 25-én kerül a magyar mozikba az elmúlt évek egyik legjobb horrorfilmje, a Valami követ. A tavalyi cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában bemutatott alkotás hatalmas kritikai és közönségsikert aratott világszerte.

“Kötelező látni! (Rolling Stone)
“Horrorfilm ennél már nem is lehetne jobb! (movies.com)
“Egy horror, ami kísérteni fog az ébrenléted óráiban!” (Total Film)
“Instant klasszikus!” (Reel Film)
“Évek óta az egyik legütősebb amerikai horrorfilm!” (The Dissolve)
“Nem hiszem, hogy készül ennél jobb horror az évtizedben!” (Agents of Geeks)
“2015 legrémisztőbb mozija – átkozottul jó!” (Bloody Disgusting)

Tavaly a világ legrangosabb filmes seregszemléjén, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában mutatták be David Robert Mitchell amerikai függetlenfilmes horrorfilmjét, a Valami követet (It Follows). Az alkotás Cannes után előbb bejárta a világ filmfesztiváljait, vetítették többek között Karlovy Varyban, Szarajevóban és Busanban is, majd sikertörténete a moziforgalmazásban tovább folytatódott. Amerikában az erős kritikai fogadtatás és szájhagyomány révén hosszú hetekig szerepelt a mozik műsorán, és alacsony költségvetése (2 millió dollár) ellenére több mint 14 millió dollár bevételt ért el. Az USA-n kívül a top10-ben nyitott Nagy-Britanniában, Belgiumban, Hollandiában, Csehországban és Horvátországban, valamint a műfaj iránt igen kényes Dél-Koreában is.

A Valami követ a hetvenes-nyolcvanas évek horror-stílusát és -hangulatát, mások mellett John Carpenter munkásságát megidézve egészen rendkívüli rémületet tartogat a nézők számára. A kritikusok egyöntetű véleménye szerint azt elmúlt évek legjobb horrorfilmje, ami garantáltan elégedettséggel tölti el a horror-rajongókat. A történetben egy 19 éves lányt egy egyéjszakás kalandot követően elkezdik követni. Bármit tesz, valami mindig feltűnik és fenyegetően közelít felé. Barátai segítségével próbálja túlélni a rémületet. A filmet elmondásai szerint Mitchell rémálmai ihlették.

A Valami követ magyar forgalmazója a Vertigo Média.