Aladin legújabb kalandjai - Socfest

Aladin legújabb kalandjai

Olvasási idő: 2 perc

Mindjárt itt a Karácsony. Sam és legjobb haverja munkanélküliek, de ezt a környezetük nem tudja. Hogy a Karácsonyt ne üres zsebbel ünnepeljék, Párizs leghíresebb áruházában kénytelenek munkát vállalni, ahol télapónak öltözve kell a vásárlók kedvében járniuk. Az egyébként is kedvetlen Sam egy csapat szüleit váró gyerekkel találkozik, akik arra kérik, mondjon nekik egy mesét.

A gyerekek Aladin történetét szeretnék hallani, amelyre Sam nem pontosan emlékszik. A klasszikus történet alapjain, Sam, Aladin karakterébe bújva egy furcsa kalandokban bővelkedő fordulatos sztoriba kezd, ahol a saját életének elemei, a mesebeli Bagdadban, és egy messzi-messzi galaxisban történtek érdekes keveréke elevenedik meg. A gyerekek aktív formálói a történetnek, akiknek az ötleteit, javaslatait a télapó jelmezbe bújt Sam kénytelen beleszőni a történetbe, mivel a Mikulásnak teljesítenie kell a gyerekek kéréseit és mindig igazat kell mondania, sosem hazudhat.

aladin_premier_2016-11-07_fotokredit_mtva-zih_zsolt_06Az Aladin legújabb kalandjai egy kacagtató családi vígjáték a francia stand-up komikusok új generációjának a főszereplésével.
A filmre hazájában több mint 5 millióan váltottak már jegyet!
Samet megformáló Kev Adams karrierje 2009-ben indult. A fiatal tehetséget a Boldogság sosem jár egyedül férfi főszereplője, Gad Elmaleh karolta fel, és meghívta showműsorába, amelynek állandó résztvevője lett és így mára az egyik legismertebb francia komikusnak mondható. A hazai közönség a Nagytudásúak-filmekben már találkozhatott bohókás alakításaival.

Sam fő ellenfelét, Jaffart, Jean-Paul Rove alakítja, akit a Piaf, a Hosszú jegyesség vagy a Pódium című filmekből ismerhet a hazai közönség. Rove alapító tagja a Les Robbins de Bois társulatnak, mely az angol abszurd humor legismertebb francia képviselőjének mondható. A Dzsint alakító Eric Judor A Csodacsapatból ismert Ramzy Bediával közös showműsorának köszönheti népszerűségét. A két remek komikus A pokoli torony balekjai filmben már a hazai közönséget is szórakoztatta. A rendező Arthur Benzaquen, a Franciaországban négy évadon keresztül sikeresen futó Zak sorozat főszereplőjeként vált ismertté. A hazai közönség színészként legutóbb, a Sophie Marceau és Francois Cluzet főszereplésével készült Elemi szerelem című filmben láthatta.

Rendezte: Arthur Benzaquen
Fényképezte: Pierre Aim
Forgatókönyvíró: Daive Cohen
Főszereplők: Kev Adams, Jean-Paul Rouve, Vanessa Guide, Audrey Lamy, Eric Judor, Michel Blanc

Eredeti cím: Les Nouvelles aventures d’Aladin
Hossz: 107 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Országos bemutató: 2016. november 10.
Forgalmazó: MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott