Így moziztunk nyáron - Socfest

Így moziztunk nyáron

Olvasási idő: 3 perc

Sokaknak telt pihenéssel, utazással vagy épp fesztiválozással a forró nyár, de júniustól augusztusig rengetegen szórakoztak a hűvös mozitermekben is. A Cinema City országos hálózatában 2014-hez képest 15,5%-kal többen moziztak idén nyáron, melyből kiugró a július hónap volt, mikor a legforgalmasabb napon 57 814-en ragadtak popcornt, colát, és ültek be kedvenc filmjük vetítésére. A rágcsálnivalóból és az üdítőből annyi fogyott, ami egy balatoni kikötőt is megtöltene.

Főként a régóta várt blockbustereknek köszönhetőek a kimagasló eredmények, illetve annak, hogy a nyár alatt 44 premier filmet tűztek műsorra a mozikban. Június és augusztus között az országos adatokat tekintve a legtöbben a Minyonokra voltak kíváncsiak. A sárga rosszaságok történetét eddig az összes magyar moziban majd 700 000 ember látta. A Cinema City mozijaiba ellátogató nézők 18%-a, vagyis majdnem minden ötödik ember e kedves karakterek kalandjait választotta nyári szórakozásául. A hálózat leglátogatottabb filmjeinek listáján második helyen a Jurassic World végzett, a harmadik legnézettebb mozgókép pedig Melissa Mccarthy kémparódiája, a Budapesten és Balatonon (figyeld a film végén Jason Statham balatonos poénját) forgatott Kém volt. Emellett idén nyáron a fent említett filmek mellett olyan alkotásokat mutattak be, mint a Terminátor 5 – Genesys, a Mission Impossible új epizódja, a Titkos Nemzet, de remekül teljesített a Marvel legújabb produkciója a Hangya, mely a nyolcadik legnézettebb film lett a Cinema City nézőinek képzeletbeli top10-es listáján. Egyetlen európai filmként szerepel ebben a listában a tizedik helyen a Bazi nagy francia lagzik című francia alkotás.

Természetesen a kánikula idején sem maradhat el a popcorn és a cola. Előbbiből 1174 négyszemélyes felfújható gyerekmedencényit ropogtattak a mozirajongók, utóbbiból 404 hasonló méretű medencét megtöltő üdítőt szürcsöltek el a nézők. Tavalyhoz képest 25%-kal többen játszottak a hálózat CineMix 2.0 elnevezésű nyereményjátékán, összesen 585 000 mozirajongó, akik, ha egymás mellé állnának, a lánc a filmfesztiválról híres Karlovy Vary-ig érne. A főváros leglátogatottabb mozija a Cinema City Aréna volt, a teljes hálózat látogatóinak 17%-a választotta egy IMAX és 22 termét, míg vidéken Győrben látogattak legtöbben a moziba, ez a hálózat összes látogatóinak 7%-a. Június és augusztus között legtöbben július 11-én, szombat látogattak a mozikba. Ezen a napon vidéken és Budapesten 57 814-en gondolták úgy, hogy filmezéssel töltik a hétvégét, mely a tavalyi nyár legerősebb napjához képest több mint 10 000-rel  magasabb.

popcorn-707364_1280

Az év vége még nagy sikerfilmeket tartogat, hiszen novemberben érkezik a Bond Spectre, majd az Éhezők viadala: A kiválasztott 2. része, karácsonyi ajándékként pedig a 2015-ös év legjobban várt mozija, a Star Wars 7: Az ébredő erő, mely a magyar rajongók örömére a világpremierrel egy időben érkezik a hazai termekbe.

 

Az ősz ezen filmek jegyelővételi lehetőségét is tartogatja, így érdemes a weboldalon, facebook és instagram oldalunkon tájékozódni – mondta Buda Andrea a Cinema City PR – és marketing igazgatója. A tökéletes mozis élmény érdekében szeptember második felétől indul a Cinema City Campona felújítása. A termekben szék- és burkolatcserét végeznek majd, a lobby és a mosdók design-ja is megújul. Még év vége előtt tervezzük a Cinema City Pécs moziban a szék- és burkolatok cseréjét, folytatva az ebben a moziban előzőekben megkezdett átalakítást – tette hozzá Buda Andrea.

Az idén 85 éves Cinema City 1930-ban kezdte működését, mely mára Európa második legnagyobb mozihálózatává vált. A vállalat 210 mozit üzemeltet a kontinens 9 országában (Egyesült Királyság, Írország, Lengyelország, Magyarország, Cseh Köztársaság, Bulgária, Románia, Szlovákia, Izrael) 1952 mozivásznon kínálva a szórakozás élményét digitális minőségben. A Cinema City az IMAX jogok kizárólagos tulajdonosa, 25 IMAX 3D és 12 4DX mozi üzemeltetője. A vállat kétszer, 2004-ben és 2011-ben is elnyerte a szakmai zsűri által megítélt Év Moziüzemeltetője címet. A Cinema City működését a közép-kelet-európai régióban 1997-ben kezdte, amikor megnyitotta első moziját Budapesten. Azóta a főváros hét pontján 94, köztük egy IMAX 3D és egy 4DX, az ország további 13 városában pedig összesen 82 mozitermet működtet.