Ork és ember vér fröccsen a vásznon - Socfest

Ork és ember vér fröccsen a vásznon

Olvasási idő: 3 perc

Bemutatták a Duncan Jones rendezésében jövőre mozikba kerülő Warcraft film előzetesét, amely jó eséllyel az eddigi legsikeresebb számítógépes játékon alapuló mozifilm lehet.

 

Az amerikai számítógépes játékgyártó vállalat, a Blizzard idei konferenciája, vagyis a Blizzcon, talán az eddigi legígéretesebb ilyen rendezvénye volt a cégnek. Mindamellett, hogy a Starcraft II harmadik kiegészítője immár megvásárolható a boltokban, bemutatták a hamarosan szintén induló új multiplayer FPS-ük, az Overwatch számos új karakterét is, miközben természetesen a legnagyobb érdeklődés továbbra is a World of Warcraft (WoW) iránt mutatkozott, mely szintén új kiegészítőt kap a jövő nyáron. Mindezen, a cég számára meghatározó események mellett az idei Blizzcont az tette igazán különlegessé, hogy végre bemutatták, a kigondolást követően tíz évvel, a jövő nyáron mozikba kerülő Warcraft: The Beginning című mozifilm kétperces előzetesét. A WoW tíz éves fennállása óta, gyakorlatilag folyamatosan a világ legnépszerűbb mmo játékának számít, melynek jelenleg mintegy 10 millió felhasználója van. A 2016 júniusában megjelenő film, melynek biztosan lesz folytatása is, az első Warcraft: Orcs & Humans néven megjelent 1994-es RTS-ben átélt engesztelhetetlen és kegyetlen küzdelmet és annak előzményeit fogja bemutatni.

Miként az egész világot, úgy az emberek planétáját Azeroth-ot, valamint az orkok bolygóját Draenor-t is a titánok teremtették, akik közül egyikük azonban a pusztítás híve lett. Sargeras a titánok által korábban leigázott démonok élére állt, hogy seregükkel mindent elpusztítson, majd a romokon maga építhessen fel egy új világot. A két félelmetes erejű démonúr Archimonde és Kil’jaeden, a sötét titán légiójának az élén, Draenorral kezdi a pusztítást, ahol a széttagolt törzsekbe szerveződött, többé-kevésbé (a későbbiek ismeretében inkább többé) békében élő orkok élnek. A WoW aktuális kiegészítője, a filmmel azonos idősíkba, az orkok szülőföldjére vezet vissza minket, ahol megismerkedhetünk ennek a harcos fajnak az eredetével. A démoni seregek támadása előtt az orkok különböző, egymással vetélkedő klánokat alkottak, melyek közül az egyik legbátrabbat és legbüszkébbet, a Frostwolf klánt a legendás harcos Durotan (Toby Kebbell) vezette. A hataloméhes és kivételes mágikus képességek birtokában lévő ork sámán Gul’dan (Daniel Wu) lepaktál a Draenorra törő démoni seregek vezetőivel, hogy boszorkánymesterré válhasson és új képességeit felhasználva egy még erősebb ork fajt hozzon létre. Gul’dan nyomására az orkok démonvért isznak, amitől még vérszomjasabbak lesznek, bőrük pedig bezöldül. Az orkok felépítenek egy hatalmas térkaput, a Dark Portalt, amelyen átlépve az emberek világába toppanhatnak, és azonnal hozzá is láthatnak új hazát foglalni maguknak. Azeroth utolsó védelmezője, a hatalmas erejű mágus Medivh (Ben Foster), minden erejével azon van, hogy Sargeras varázslatát megtörve megakadályozza a Dark Portal aktiválását. Azeroth trónján Llane Wrynn (Dominic Cooper) ül, aki ezalatt pedig azzal van elfoglalva, hogy Stormwind várából riadóztatva csapatait, felkészüljön a kíméletlen Blackhand (Clancy Brown) hadvezér vezette ork invázióval szembeni védekezésre. Az orkok viszont továbbra is megosztottak, és a démoni vérmágiát elutasító, a népét újra szabaddá tenni, és büszkének látni akaró Orgrim (Robert Kazinsky) és bajtársai felveszik a harcot Gul’dannal és Blackhanddel.

A Warcraft név alatt megszületett három RTS pc-s játékot követően a Blizzard tíz évvel ezelőtt indította útjára a World of Warcraft nevű MMO RPG-jét, amelynek jövőre jelenik meg a hatodik kiegészítője. A számítógépes játékok mellett a franchise több mint kéttucatnyi novelláskötettel is bővítette legendáriumát, amely az egyik legfantáziadúsabb és legizgalmasabb minőségi kulturális termékké vált napjainkra a fantasy irodalomban. A Warcraft világában az orkok nem a sárból előmászó, csak hörögni, ordítani és gyilkolni képes szörnyek, hanem egy az emberekkel teljesen egyenértékű faj. Az orkok és az emberek mellett ugyanakkor az éjjeli elfek, a vérelfek, a törpék és a gnómok, a goblinok és az élőholtak, vagy a taurenek, a trollok és a draenaiok szintén olyan egyedi karakterisztikával, kultúrával, nyelvvel és civilizációval rendelkeznek, amely által szervesen kapcsolódnak a Warcraft világába. Bőséggel áll még tehát rendelkezésre szellemi muníció a filmes folytatásra, amellyel nyilván élni is kívánnak majd az alkotók, hiszen vétek lenne kiaknázatlanul hagyni egy ennyire sokszínű és eredeti franchise vászonra vitelében rejlő további lehetőségeket.