A szenvedély királya - Socfest

A szenvedély királya

Olvasási idő: < 1 perc

Egy életrajzi film Nagy-Britannia első sztriptízbárjának megalapítójáról, a csillogásról és annak sötét oldaláról. Szeptember 5-én látogassatok el a mozikba, és élvezzétek az ötvenes évek hangulatát!

Paul Raymond a cenzúra és közerkölcsök szigorú tekintetének kereszttüzében az ötvenes években megnyitotta Nagy-Britannia első sztriptízbárját. Hamarosan virágzó üzletággá vált a pőreségre épülő vállalkozás, amelybe idővel pikáns magazinok kiadása is beletartozott. Raymond hamarosan kiérdemelte a „Soho királya” címet, és lassanként Anglia leggazdagabb emberévé vált. Az ő életéről szóló mozifilmben nemcsak a páratlan sikertörténetet ismerhetjük meg, de a fény és csillogás árnyoldalát is. Betekintést kapunk Raymond magánéletébe, amelyet megcsalások, szeretők, elkallódó csemeték, egyéni tragédiák szegélyeznek. A szenvedély királya látványos korrajz, amelyben revüműsorok sora vezeti át a nézőt Nagy-Britannia meghatározó évtizedein.

Michael Winterbottom (Bikatöke, Guantanamo, Ezen a világon, Lidércfény, A pillangó csókja) a szigetország egyik legnépszerűbb szerzői filmese, akinek megtörtént eseményeken alapuló filmjében a címszerepet Steve Coogan játssza. Hollywood egyik sokat foglalkoztatott művésze a Gru 2 szinkronja, valamint a Trópusi vihar, Éjszaka a múzeumban 2 szerepei után formálja meg ezúttal a Soho királyát. A szenvedély királya a Sundance Filmfesztivál és Berlinalé után kerül most a magyar mozikba.

Eredeti cím: The Look of Love

Rendezte: Michael Winterbottom

Forgatókönyvíró: Matt Greenhalgh

Szereplők: Steve Coogan, Imogen Poots, Anna Friel, Tamsin Egerton

Hossz: 101 perc

Hang: Dolby Digital

Vetítési mód: DCI

Országos bemutató: 2013.09.05.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott