Vígmozi: Gondolj rám a Vígszínházban - Socfest

Vígmozi: Gondolj rám a Vígszínházban

Olvasási idő: < 1 perc

Kern András Gondolj rám című új filmjét február 7-én, vasárnap este vetíti a Vígszínház. A rendhagyó esemény mindenki számára izgalmas lehet, aki szívesen mozizna a színház falai között. 

Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy betegeivel tapintatosan közölje azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra. Egy szép vagy inkább csúnya napon kollégája ővele közli ezt a rossz hírt. A mintaférj, a szerető apa, a népszerű orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja szeretteit: a gyerekét, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell őt veszíteniük. Ám amikor már mindenki egy emberként azt gondolja róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak, ő még mindig él, holott az emberi, orvosi számítás szerint már rég a föld alatt kéne lennie.

A film a Kern Andrásra oly jellemző fekete humorral, csavarosan, szellemesen mesél szeretetről, hazugságokról, árulásokról, kisiklott jószándékokról és az önmagunkkal való szembenézésről.

„Szeretném, ha ez a film igazi MOZI lenne, nem vígjáték, nem tragédia, nem blockbuster, hanem egy emberi történet, kicsit lelkizős, amin sokat lehet nevetni, amelyben magára ismerhet a néző, és felteheti magának a kérdést, hogy a főszereplőhöz hasonlóan cselekedne-e. Ezt nevezem én MOZI-nak, dramedynek” – nyilatkozta a filmről a rendezője.

A Gondolj rám a Sztracsatella (1995) és A miniszter félrelép (1997) után Kern András harmadik mozifilmje. A forgatókönyvet Kern a film alapjául szolgáló Halhatatlan című novella szerzőjével, Vámos Miklóssal együtt írta.

A haláli vígjáték főszereplői Kern András, Eszenyi Enikő, Rajhona Ádám, Elek Ferenc, Törőcsik Franciska