Teltházas bulival mutatkozott be a Nick Cave-film - Socfest

Teltházas bulival mutatkozott be a Nick Cave-film

Olvasási idő: < 1 perc

Bár a Nick Cave életét bemutató, félig valós, félig fikciós dokumentum- és koncertfilm, a 20.000 nap a Földön csak január 15-től látható országosan a mozikban, a szerencsések január 8-án este a Toldiban premier előtt láthatták a filmet. Mivel az előadásra már elővételben az összes jegy elkelt, a mozi második termét is megnyitották az alkotásnak, amely szintén megtelt néhány nap alatt.

A premier előtti vetítés különlegessége az volt, hogy a film után a nézőket a szervező Mozinet és a BuDoKu vendégül látta egy-egy pohár borra a Káli Köveknek köszönhetően, majd magyar zenekarok adták elő saját Nick Cave-feldolgozásaikat. Az Anton Vezuv, The Jealous Lovers, Nagyvillany Allstars, Desenvoltura, Haunebu és Búcsúkoncert Zenekar jóvoltából ismert és kevésbé ismert dalokat halhattunk a Nick Cave and the Bad Seeds repertoárjából.

A 20.000 nap a Földön a Sundance Filmfesztiválon debütált, elnyerve a legjobb dokumentumfilm és vágás kategóriák fődíját. A film a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró életét mutatja be, különleges utazásra invitálva a nézőt egyetlen elképzelt napján keresztül. A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave elképzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai – zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone –, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk.

A legutolsó album, a “Push The Sky Away” munkálatai közben készült 20.000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem változásra ösztökélő erejének ünneplése is. Január 15-től látható országosan a mozik műsorán a Mozinet Kft. forgalmazásában.

A BuDoKu – Budapesti Dokumentumfilm Fesztivált idén 2015. március 17-22. között rendezik meg. További információ: www.budoku.hu.