TOP5 Az utolsó Jedik teória - Socfest

TOP5 Az utolsó Jedik teória

Olvasási idő: 3 perc

Az utolsó Jedik december 14-én érkezik a mozikba és minden Star Wars rajongó nagy fordulatokra számít a vásznon. A legnagyobb fan-ok naponta állnak elő elméletekkel az eddigi ismereteink és az újonnan megjelent előzetesek alapján.

Snoke egy ősi gonosz és megszáll valakit

Egy elmélet szerint Darth Plagueis (Palpatine Császár legendás sith mestere) képes volt a lelkét megmenteni azzal, hogy megszállt egy másik élőlényt. A neve (plague: járvány) arra utal, hogy meg tud fertőzni másokat és így egyfajta parazitaként örökké él. Azt is tudjuk róla az előzményfilmekből, hogy képes volt legyőzni a halált, de a tanítványa megölte.

Az elképzelés szerint Darth Plaqueis azért fogadott tanítványt, hogy minden tudását átadja neki és megszállja, ha a jelenlegi teste már túl öreg vagy sérült. Amikor a tanítványa meg akarta ölni őt, hagyta magát, mert ezzel még erősebben hozzáláncolta a tanítványt a sötét oldalhoz és átvette fölötte az irányítást. Így lett belőle a Birodalom császára egy zsír új testben.

Palpatine Császárként meg át akarta csábítani Anakint (Darth Vadert) a sötét oldalra, mert ő lett volna a következő gazdatest. Amikor Darth Vader lávafürdőt vett és megsérült, alkalmatlanná vált a fiatal, erős gazdatest szerepre, de jött a friss, még gyári állapotú Luke. A Császár még arra is rá akarta beszélni Luke-ot, hogy ölje meg a számára selejtessé vált Vader-t.

Az Utolsó Jedik filmben visszatér egy ősi gonosz, de nem az akire gondolnánk.

Amikor Palpatine meghalt, a lelke kiszabadult (látunk egy nagy kék fényt feltörni a mélyből) és Snoke-ba került. Snoke sincs fizikailag a toppon, ezért kell egy új gazdatest: Kylo Ren vagy Rey. Talán a jelenet, amiben Rey lebeg és látszólag szenved, miközben Snoke a kezét emeli felé, ezt örökíti meg. Esetleg Kylo Ren szerepe lesz ez, ha elég erőssé válik?

Nem vagy meggyőzve? Figyeld a háttérhangot, amikor Palpatine Darth Plaqueis-ről beszél a fentebbi videóban, aztán hallgasd meg a Snoke című számot John Williams-től. Hátborzongató!

Luke átáll a sötét oldalra

Luke gonosz figuraként az Utolsó Jedik egy poszterén.

Az utolsó Jedik poszteren Luke a háttérben áll, sötét tekintettel és a kötelező gonoszkiegészítővel, a fekete fejfedővel. Eddig valamennyi Star Wars poszteren hasonló stílusban, a háttérben álltak a rosszfiúk. Egy Imax tweet-ben Luke mindkét oldalon megjelenik, a világos és a sötét oldalon is. Az elmélet szerint Luke követi a családi hagyományt és átáll a sötét oldalra, ezzel végleg véget ér a jedik kora.

Egy Utolsó Jedik Twitter poszt, amiben Luke az erő két oldalán áll.

Snoke egy sötét-erő vámpír és a Császár kereste őt

Egy másik elmélet szerint Snoke egy ősi erővámpír, akit régen elzártak a világtól, de amikor lemészárolták a jediket Palpatine parancsára, annyi erő szabadult fel, hogy felébredt álmából és kiszabadult börtönéből. A Star Wars Aftermath: Empire’s End című könyvből kiderül, hogy Palpatine Császárt valamilyen titokzatos erő vonzotta az ismert világ határához (Unknown Regions) és végül ezek a peremvidékek váltak az Első Rend fészkévé. Talán rátaláltak Snoke-ra, aki ezeken a távoli területeken újra tudta építeni a Birodalmat a saját elképzelései szerint? Reméljük, mert izgalmas sztori lenne.

Rey egy újfajta erőhasználó lesz

Luke belátja, hogy a jedik képzése nem elég hatékony. A sötét oldalt soha nem tudták teljesen legyőzni és mindig volt egy ígéretes tehetség, aki átállt a másik oldalra. Rey az erő „szürke” oldalán lesz, azaz mindkét oldaltól tanul és nem követi a hagyományos jedi szabálykönyvet. Ezen Az utolsó Jedik poszteren is egyfajta megosztottságot látunk Rey-el kapcsolatban.

Az Utolsó Jedik egy poszterén Rey az Erő két oldalának határán áll.

Snoke igazából Mace Windu

Az Utolsó Jedik egyik főszereplője Mace Windu?

Emlékeztek még Mace Windu-ra? Amikor utoljára láttuk Palpatine villámokat szórt felé és kizuhant az ablakon. Az elmélet szerint, mivel Windu egy nagyon tapasztalt jedi, képes túlélni egy nagy zuhanást és Palpatine villámjai sem ölték meg, bár az egész teste eltorzult tőlük. Snoke-ként tért vissza és bosszút akar állni mindenkin, akinek köze lehet akár csak közvetetten is a vesztéhez.