Torinóban díjazták Pálfi György filmtervét - Socfest

Torinóban díjazták Pálfi György filmtervét

Olvasási idő: 2 perc

A 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv-fejlesztő fórumon november 29-én Pálfi György, Nagy Gergő és Ruttkay Zsófia A hang (The Voice) című filmtervvel elnyerte a Les Arcs Coproduction Village díját. Néhány hónapja az Európai Unió oktatási, audiovizuális és kulturális támogatási platformja, a MEDIA programja ítélt 50 ezer eurós támogatást a filmtervnek.

Pálfi György legújabb filmterve, A hang (The Voice) néhány hónapon belül két elismerést is kapott. A 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv-fejlesztő fórumon, illetve korábban, az Európai Unió oktatási, audiovizuális és kulturális támogatási platformja által. Pálfi György  filmterve a második legnagyobb támogatási összegben részesült a MEDIA program egyedi projektjei között, és a legnagyobb összeggel támogatták a magyar filmtervek közül, amely újabb elismerése Pálfi alkotói tevékenységének, és a gyártó KMH Filmben folyó szakmai munkának. A hang (The Voice) a Pusztai Ferenc producer vezette KMH Film gyártásában a tervek szerint 660 milliós költségvetéssel készül.  A Filmalap eddig a forgatókönyv-fejlesztésre 2 millió forintot ítélt oda, és a produkcióban részt vesz a francia Sciapode is, koprodukciós partnerként. A hang (The Voice) a tervek szerint részben az Egyesült Államokban forog majd.

A The Voice egy középkorú magyar férfiról szól, aki sosem találkozott Amerikába disszidált apjával, de saját családalapítása küszöbén elhatározza, hogy elutazik az Egyesült Államokba, és megkeresi őt. Az apa tudósként egy olyan kutatócsoportban dolgozott, amelyik az űrből érkezett hangokat vizsgálta, bizonyítékot keresve arra, hogy van-e intelligens élet a Földön kívül. A film azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy egyedül vagyunk-e a világban, és ezt a világűr szintjén és személyes szinten is vizsgálja. Egy belső utazás egy külső utazásba csomagolva.

Pálfi György legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon korábban nem látott sikert ért el, elnyerve a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. A szeptember 25-én a Vertigo Média forgalmazásában mozikba került alkotás a KMH Film és a POPFILM gyártásában, nemzetközi koprodukciós partnerek bevonásával készült. Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut – Hölgyeim és Uraim!) ezzel eddigi legnagyobb szakmai sikerét érte el. A filmet a magyar mozikban bemutatása óta immár közel 10 ezren látták.

A Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült legutóbb Zomborácz Virág Utóélet című filmje is, valamint olyan, nemzetközileg is elismert és díjazott alkotások, mint Kocsis Ágnes Friss levegő és Pál Adrienn, Gigor Attila A nyomozó, és Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című filmjei. A KMH Film fejlesztésében készül továbbá Gigor Attila legújabb, A kút című játékfilmterve is.