True detective - Socfest

True detective

Olvasási idő: < 1 perc

Manapság egyre közkedveltebbé válnak a modern sorozatok, amelyekben általában korábbi filmek színészeit láthatjuk szerepelni. A következő sorokban egy hasonlóan újszerű szériáról lesz szó.

Körülbelül 20-22 sorozatot nézek/néztem már meg, közülük nagyban kiemelkedik a True detective (A törvény nevében) című. Egy barátom ajánlotta, így gyorsan rá is kerestem az IMDb-n. Látva a 9,3-as pontozást, rögtön megnéztem az előzetest. A szereplők között hamar feltűnt Matthew McConaughey, akit szerintem nem nagyon kell, hogy bemutassak senkinek.(Oscar-díj a Mielőtt meghaltam-ért és Golden Globe szintén ugyanezért a filmért). A másik főszereplőnk Woody Harrelson, aki szintén nem mai ember a filmvásznon. Meglepődve néztem a részeket, ugyanis maga a sorozat “csak” 8 epizódból áll. Kezdetben nem hittem el, hogyan tudnak ennyi rész alatt egy ilyen horderejű sztorit végigvonultatni, de később bebizonyosodott, hogy sikerült nekik, és nem is akárhogy…

A történet 2 zsaruról szól. Rust Cohle és Martin Hart egykor társak voltak . 17 évvel ezelőtt együtt nyomoztak egy prostituált halála ügyében. Azonban a rendőrség ezt nem hagyja annyiban, új információ kapcsán meghallgatják őket, és felelevenedik a múlt.