Csizmadia Norbi - a sztárok kedvenc privát chef-je - Socfest

Csizmadia Norbi – a sztárok kedvenc privát chef-je

Olvasási idő: 2 perc

Napjainkban az egyik legközkedveltebb téma a gasztronómia és a fine dining, hiszen elég, ha csak arra gondolunk, hogy a legnagyobb tévékben a főzőműsorok hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nem véletlen. Ezt a trendet egészen biztosan és hitelesen erősíti Csizmadia Norbert Chef, akinek kalandos életpályája, alázatos munkája, kitartása és számos nemzetközi – és hazai sikerei vezettek odáig, hogy ma már a legismertebb celebeknek főz.

Vidéken nőttem fel, egy háromezer lelkes kis faluban, már kis koromban valamiért nagyobb vágyat éreztem hogy édesanyámnak a konyhában segédkezzek, mintsem édesapámnak a ház körüli munkákban. Mindezek ellenére nem támogatták hogy szakács legyek, más pályát szántak nekem, így kerültem egy német műszaki kéttannyelvű szakközépiskolába. Utána már senki nem tudott eltéríteni a vendéglátó pályáról és a BGF vendéglátás szakára jártam, másodévtől pedig pedig szinkronban végeztem egy szakmunkás képző iskolát, hogy szakács lehessek – kezd mesélni Norbi.

Az iskola befejezése után a legnívósabb budapesti szállodában (Four Seasons Gresham Palota) kapott munkát, de nem egész két év után, egy Chef barát ajánlására óceánjáró hajóra ment dolgozni, ahol közel öt évet húzott le, megismerve a kemény munkát, s azt, milyen az, amikor több, mint fél évig nincs szabadnap. A közel 2000 fős legénység, több mint 50 országból érkezett, így bőven volt ideje és lehetősége más kultúrákat, szokásokat testközelből megismerni.

Forrás: https://press.fourseasons.com/hu/budapest/hotel-news/2021/forbes-five-star-hotel-2/

Ezután Norbi életében egy fontos mérföldkő érkezett: Privat Yachtokon kezdett dolgozni, ahol a világ felső tízezrei közé tartozó multi milliárdosoknak dolgozott, utolsó állomáshelyén az Abu Dabit alapító királyi családnak, a Royal Zayed Familynek főzött. Ezt követően, 2018-ban, több, mint 10 külföldön eltöltött év után végleg hazajött.

Hazaköltözésem után megfordultam néhány étteremben, szállodában, de mindenhol ugyanazt tapasztaltam, amivel előtte és azóta sem tudok azonosulni, az pedig az emberek hozzáállása, mentalitása a munkához és egymáshoz. Nem akartam ebben kiégni és ilyen szempontból jól jött nekem a covid helyzet, mert úgy hozta az élet, hogy ismét, ahogy a hajós években, csak magamra számíthatok, senki másra. Így eldöntöttem, hogy itthon kamatoztatom azt a tudást, amit kint az évek során megszereztem. Hálás vagyok, hiszen napjainkra már egyre több és különlegesebb felkéréseim vannak, s az idei évben olyan celebeknek, közismert személyiségeknek is főzhettem, mint Berki Krisztián, Kulcsár Edina és férje, Csuti vagy akár Balogh Petya, a Cápák között műsorból. Számomra a legfontosabb, hogy a legjobb minőségű alapanyagokból a legjobb és legváltozatosabb ételekkel okozzak örömöt és kulináris élvezetet a vendégeimnek – folytatta a Chef.

Norbi hozzátette, privát chef-kent nagyon széleskörű a feladatköre és szeret mindent egy kézben tartani, az alapanyagok beszerzésétől, a vásárláson keresztül a tálalásig. Külön kiemelte, hogy a tálalás, prezentáció roppant fontos, hiszen “először a szemünkkel eszünk “.  Ez az ars poetica-ja a hétköznapokban is, amikor ha szükséges, házhoz szállít olyan cégvezetőknek, jogászoknak, fogászoknak, családoknak  akiknek fontos az egészség megőrzése, a finom és minőségi étel a szürke mindennapokban is.

Az ételkülönlegességek és Norbi Chef munkái megtalálhatóak a Facebook és Instagram oldalán.