Pancs – a vasárnapi gasztroplacc - Socfest

Pancs – a vasárnapi gasztroplacc

Olvasási idő: 2 perc

A gasztrovilág izgés-mozgásával a közösségi piacok térhódítása is magasabb sebességfokozatra kapcsolt, így városszerte találni újabbnál újabb kezdeményezéseket. Kedvenc termelőink immáron nem csak a különböző fesztiválokon találhatóak meg, hanem a belvárosi piacokon lévő állandó standjaikon is felpakolhatunk házias, minőségi termékeikből.
MautnerA változás fuvallata elért a Corvin-negyed közelébe is, avagy az Élesztőház udvara vasárnaponként gasztrosétánnyá alakul, tartalmas családi programokkal és egy termelői piaccal.
Ötletgazdája Vajas Balázs, a szintén az udvarban helyet kapó VinoPiano Borbár tulajdonosa. Balázs szerint az ilyen jellegű kezdeményezések olyanok, mint ha facsemetéket ültetne a belvárosi betonrengetegbe, amely odafigyelést, gondoskodást igényel.
A project életre hívásának elsődleges célja egy igényes, az újdonságokra nyitott közösség felépítése, akik számára hívószó a SlowFood, a környezettudatosság, a természettel való harmónia vagy épp a jótékonyság.

húsiAz udvarban működő egységek, az Élesztő, a Rengeteg Romkávézó és a VinoPiano Borbár, mind úttörők a saját területükön. A sör, kávé és borkultúra képviselőinek a GasztroPlacc lehet az egyik közös kapcsolódási pontjuk, amely folyton megújulhat.

A standokon színes választékkal várják a látogatókat: a klasszikus piaci termékek mint a sajt, pástétom, aszalványok, lekvár, kolbász, zöldség, tojás és savanyúság mellett, gluténmentes édességek és más különlegességek is felsorakoznak. A piac minden alkalommal otthont ad a Food Not Bombs és a Budapest Bike Maffia önkénteseinek, akik a helyszínen készítik el mintegy 150-200 rászoruló ebédjét.
Aki úgy érzi, segítheti munkájukat adománnyal, valamint önkéntes munkával is az nyugodtan csatlakozzon.
A piacnak havonta egyszer egy ismert „gasztroarc” lesz a házigazdája, akivel akár egy beszélgetős, ráérős reggelit is elkölthetnek az érdeklődők, megvitatva a kulinária és a világ nagy kérdéseit – a Pancs megnyitójának vendége Mautner Zsófi gasztrobloggervolt aki a hónap tematikájáért is felel.

A jó hangulatot az eddig felsoroltakon túl állandó élőzenei koncertek, mini workshopok, kóstolók és a belevaló piacozók vidám társasága garantálja. Várunk mindenkit sok szeretettel a következő alkalmunkon is.