Múlt héten egy ismert népdal ihlette meg a főcímet, és ez most sincsen másként, mivel észrevettem, hogy elég sok népdal szól az őszről, így érintőlegesen a gyümölcsökről is. Az e heti téma, tehát a szőlő köré épül.
Hozzávalók
- 20 dkg camambert
- 20 dkg szőlő
- 20 dkg majonéz
- 2 dkg mandula
- 1 evőkanál porcukor
- kevés só, bors
A megmosott szőlőt az egycentis kockákra vágott camamberttel egy tálba tesszük. A mandulát durvára törjük, összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a majonézt. Jól behűtjük.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 fej lilahagyma
- 6 csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 1 pohár száraz rozé
- 1 fürt szőlő
- maréknyi dióbél
- púpos evőkanál mustár
- só, bors
- néhány ág friss kakukkfű
A rozét összekeverjük a mustárral. Az előfőzött burgonyát, a negyedelt hagymát, a gerezdjeire szedett fokhagymát, a diót és a szőlőt egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben úgy, hogy kakukkfű is kerüljön mindenhová. Az egészet meglocsoljuk a mustáros öntettel. A tetejére fektetjük a csirkecombokat, amiket sózunk, borsozunk, szükség esetén bezsírozunk. Az edényt alufóliával letakarva körülbelül 50 percig sütjük.
Hozzávalók
- 1 kg fehér szőlő
- 1 csomag kelt tészta
- 20 dkg marcipánmassza
- 2-3 evőkanál vaj és ugyanennyi porcukor
A tésztát egy sütőpapíron kitekerjük és belefektetjük egy tepsibe. A szőlőszemeket eloszlatjuk, ráreszeljük a marcipánt, meghintjük porcukorral és meglocsoljuk olvasztott vajjal. 170 fokon 15-20 percig készre sütjük.