Menjetek a Kis Á...-ba! - Socfest

Menjetek a Kis Á…-ba!

Olvasási idő: 3 perc

Augusztus 25-én megnyílt a legendás Szabad az Á… akusztikus kistestvére, a Kis Á… A hely szellemiségéhez méltóan már a nyitóhét programsorozata is a művészetek széles skáláján mozog, így lesz bűvész-show, stand-up comedy, kiállításmegnyitó és természetesen koncertek.

Készítette: Komróczki Diána

Készítette: Komróczki Diána

A Kis Á… az Irányi utcában kapott helyett, a Szabad az Á..–ból ismerős művészi eklektikusság jellemzi a zöld falakkal, mintás fotelekkel és videó kazettákból készült asztalokkal, a színpadnál zajfogókkal.  A Kis Á.. célja, hogy mindenki otthonosan mozogjon falai között, így a kényelmes fotelekben ülve bárki magához vehet egy könyvet vagy magazint a sarokból, társasjátékozhat, de a locsolókannát felkapva megöntözheti a növényeket is. A berendezés különlegessége az is, hogy a függöny megvarrásától kezdve, a kazetta asztalok kialakításán át az utolsó ecsetvonásig az „Á” körül tevékenykedő művészek, barátok végezték az átalakítást.

A galéria szint a kiállítások tere, délelőttönként fogyasztástól függetlenül free office-ként működik, azaz bárki beköltözhet laptopjával kreatív kuckóként használva a teret. És míg a felső színt a csendes elmélkedéssé, addig az alsó színt az előadóművészeknek kedvez, így nappal színtársulatok próbáit fogadja be, éjjel pedig különféle klubok, előadások, koncertek színhelye lesz. A koncertek különlegessége, hogy a zenekarok fellépése után a dj pult mögött is egy-egy zenekari tag szolgáltatja majd a talpalávalót kedvenc lemezeiről.

A Kis Á… testvéréhez méltón befogadóhelyként működik majd: a hét filmes estekkel indul, kéthetente keddenként a varázslaté, a bűvészeké lesz a főszerep, szerdánként a Stand Up Dumaszerdahely néven futó sorozat költözik a pincébe, míg a csütörtök, péntek, szombat a koncertek napja.

Mivel már a Szabad az Á… is kultikus zenész törzshelyként működött, a hely környezetében alkotó és ott fellépő zenészek klubkártyájukkal különböző kedvezményeket is igénybe vehetnek az italok és ételek árából, így nappal 20%-kal, éjjel pedig 40%-kal olcsóbban fogyaszthatnak. Ízelítőként: az étlapon minden nap négy féle Quiche és panini megtalálható, az ízek kiválasztásánál pedig a vegetáriánusokra is gondoltak, míg az itallapon olyan különleges nedűket kóstolhatnak a látogatók, mint a mák vagy a tutti-frutti ízű pálinka.

A nyitó hét részletes programja:

Augusztus 25. hétfő 18:00 – ASAN kiállításmegnyitó

Az ASAN összművészeti kollektíva következő csoportos kiállítása.

Kiállítók:

Képeket készítette: Komróczki Diána

Készítette: Komróczki Diána

Ál Tamás
Czigány Attila
Jancsó Dániel
Fekete József
Ferencz Dániel
infopapa
Juhász Máté
Kovács Olivér Artúr
Lobot Balázs
Szőke Gáspár
Szurcsik Benedek

Zene: Yapo

Megtekinthető: Augusztus 25 – Szeptember 7.

Augusztus 26. kedd 21:00 – Bűvész est

Egy rendhagyó bűvész estre készülünk a Kis Á… nyitóhét keretében.
Kiváló bűvészek színpadi műsoraiba nyerhettek betekintést, de kicsit megpróbálunk „lejönni a színpadról”, és a műsor szünetében, illetve utána a klubban járva-kelve szórakoztatni az érdeklődőket.

kis_a_klub (18)Augusztus 27. szerda 20:00 – Önök mind egyéniségek! – Báncs Miklós önálló estje

Stand-up szerda a Kis Á-ban! A dumaszerdahely!
Az első önálló est házigazdája: Bács Miklós (Dumaszínház, Showder klub, Comedy Central).
Jegyek a helyszínen kaphatók, 1200 Ft-os áron.

Augusztus 28. csütörtök 21:00 – ANEZ koncert

A Kis Á… legelső koncertjén az ANEZ hozza el szürreális, a lírai finomságokat és a városi monotonitás hangjait egyszerre elénk varázsoló, kísérletező zenei világukat. A hangi élményekhez erős vizualitás is kapcsolódik. A Japán turnéjukat követően, új nagylemezük felvételei közepette érkezik hozzánk az ANEZ, akik a koncert után saját DJ-settel készülnek.

Augusztus 29. péntek 21:00 – Gyík zenekar Vikó és nyárbúcsúztató születésnapi koncert

Az akusztikus hip-hop-ot játszó Gyík zenekar nálunk búcsúztatja a nyarat és Vikót, a zenekar „szövegelőjét” is, aki zarándokútra indul. Emellett erre a napra esik a pop két királya, Michael Jackson és Lukovich András születésnapja is – utóbbival a helyszínen koccintani is lehet majd ennek apropóján.

Augusztus 30. szombat 21:00 – FLOW

A FLOW party sorozat már a Szabad az Á…-ban is visszatérő, sokak által várt esemény volt, a StyleFusion szervezésében. A StyleFusion célja, hogy minőségi, a háttérbe szorított underground elektronikus zenéket is eljutassa közönségéhez, akik nem elégednek meg az eléjük tolt éppen divatosnak számító, ám sokszor nem elég változatos zenékkel.

DRUM & BASS Section (21:00 ->01:00)

– Stormy Lee [ Night Sirens ]
– Envo [ StyleFusion ]
– Winstone

INDUSTRIAL HARDCORE section (01:00 -> 05:00)

– Neckrow [Tilos / Elveszett Gyerekek Városa ]
– Gabba Voodoo [ Distorted Dimension Records / Black Hoe Recordings ]
– Thalium [ Renegade Virus ]

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a nyitóhétre!