Pészachi sétafesztivál a Hosszúlépéssel - Socfest

Pészachi sétafesztivál a Hosszúlépéssel

Olvasási idő: < 1 perc

Hétfőn kezdődik és nyolc napon át tart a Pészach ünnepe, amelyre a Hosszúlépés csapata sétafesztivállal készül.

A Budapest kóser arca című sétán Merker Dávid kalauzolja az érdeklődőket a kóser életmód ikonikus budapesti helyszínein. Ha kíváncsi rá, hogy mi kerül ilyenkor a zsidó családok asztalára és miért, ott a helye, ráadásul a séta végén a Kőleves vendéglő jóvoltából különleges széder kóstoló részesei lehetnek a városi felfedezők.

A Rejtett zsinagógák sétán a felfedezők kilépnek a Rumbach-Kazinczy-Dohány utcai zsidó háromszögből, és betekintenek a többi, kevésbé látható és ismert zsinagógába, miközben megismerhetik a pesti zsidóság történetét, eltitkolt és meg nem épült imaházaikon keresztül.

A Cionista Budapest sétán megismerhetjük az embert, aki megálmodta Izrael államot. Herzl Tivadar itt született a Wesselényi utcában. Miközben bejárjuk fiatalsága útjait, a magyar cionista mozgalom történetével is megismerkedhetünk.

A Hollywood Budapesten sétán ezúttal elszakadunk az amerikai sztároktól, és azokat a magyar zsidó filmeseket ismerhetjük meg, akik a múlt század elején elindultak az Újvilágba szerencsét próbálni, hogy később megteremtsék a hollywoodi álomvilágot.

További információk és jelentkezés: www.hosszulepes.org/peszach