Kolosi Péter és Sas István a Média 2.0 Meetup-on

Olvasási idő: 1 perc

A média iránt érdeklődők számára igazi csemegének ígérkezik november 11-én kedden a Média 2.0 csapatának szervezésében elindított kommunikációs meetup-sorozat. Ezúttal Sas István reklámszakember és Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója tart előadást.

A novemberi rendezvény már a harmadik alkalom, az eddigi két meetup több száz fős részvétellel zajlott. Szeptemberben Tanács János (BME) tartott kríziskommunikációs gyorstalpalót, és Varga Attila Sixx (Index.hu) mesélt arról, hogyan neveljük újságíróként a trolljainkat. Októberben Hanga Zoltán az állatkerti PR-ról, Aczél Petra (BME) pedig a médiatudatosság kérdéséről beszélt. Mindegyik előadás megtalálható a blog Youtube-csatornáján.

meetuppNovember 11-én először Sas István reklámszakember – aki több mint 200 reklámfilm írója és rendezője – számol majd be a mémek és a reklámok kapcsolatáról: hogyan képesek bizonyos márkák fennmaradni, míg mások eltűnnek a süllyesztőben? Hogyan sokszorozódik, terjed és mutálódik a kulturális információ, és hogyan tudják ezt kihasználni a reklámok?

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a bulvármédia és a kereskedelmi tévék szimbiózisáról beszél majd. A téma időszerűsége nem szorul különösebb magyarázatra, nem csak a bulvártartalmak óriási népszerűsége miatt, de az utóbbi időszak média- és reklámszabályozási vitáinak tükrében sem.

A helyszín továbbra is az Ötkert (1051 Budapest, Zrínyi utca 4.), kapunyitás 18:30-kor. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehettek meg. További információ a blogon, valamint a Facebook esemény alatt.