Idegen nyelvű könyvek a Bestsellers-től - Socfest

Idegen nyelvű könyvek a Bestsellers-től

Olvasási idő: < 1 perc

A Bestsellers nemzetközi könyvesbolt sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy októberben elindítja online könyváruházát, amely a hazai piacon nem titkolt szándékkal az Amazon versenytársa kíván lenni. Huszonkét éves fennállásának örömére október 10. és 12. között 22%-os kedvezménnyel jutalmazza vásárlóit. 

konyvesboltAz esemény Hahner Péter ajánlásával indult. A történész és író Umberto Eco-tól idézett a papíralapú könyv jövőjét illetően: “A hagyományos értelemben vett könyv végleges eltűnése szerinte nem valószínű. Talán nem papírból lesznek majd a lapjai, vagy más formai változás áll be, de megmarad.” Hahner az e-book-ot a nagy reményekkel induló, mégis a süllyesztőben végző léghajóhoz vagy VHS kazettához hasonlította: a napjainkban népszerű e-könyv olvasó károsodásával vagy eltűnésével az egész könyvtárunkat könnyűszerrel elveszíthetjük. A Bestsellers Amazonnal szembeni előnyeiről itt írtunk bővebben.

Egy prezentációban végigkövethettük az immáron huszonkét éve az Október 6. utcában álló Bestsellers könyvesbolt rövid történetét, majd Kóta Gábor bemutatta a keresés és a rendelés módját, az oldal használatát. Tony Lang, az alapító tulajdonos beszélt az októberben elinduló online adatbázisuk előnyeiről. A könyveket Budapesten is át lehet venni, így ebben az esetben szállítási költséget nem kell majd fizetni, a vevőt az Amazonnal ellentétben saját nyelvén is kiszolgálják, van egy magyarországi telephely, ahová probléma esetén fordulhat, emellett pedig hozzájuthat az ún. „Early Export” vagy „Open Market Edition” kiadványokhoz. Ezek olyan könyvek, amelyek a Bestsellers-nél hamarabb, vagy olcsóbban megvásárolhatóak, az Amazonon sem lehet hozzájuk férni, mert például Angliában vagy Amerikában egyáltalán nem jelentek meg, csupán az európai piacra szánták őket.