"Mit (t)egyek, hogy lefogyjak?" - Socfest

“Mit (t)egyek, hogy lefogyjak?”

Olvasási idő: 2 perc

Miért nem tudok lefogyni? Mit csinálok rosszul? Nem eszem semmit, mégis hízok, miért van ez? Ismerős kérdések. A mai világ eláraszt minket a szinte csodákat ígérő piruláktól egészen a legmeghökkentőbb gyors fogyást ígérő villámdiétákig. Ez a könyv nem ígér gyors változást, sőt csodát sem, ellenben rengeteg segítséget nyújt a fogyni vágyóknak.

Egy orvos és egy dietetikus – a Táplálkozáskutató Intézet munkatársai, alapítói – összefogtak egy gyógyszerésszel karöltve, hogy egy súlycsökkentő útmutatót állítsanak össze. Magyarország mintegy 60 százaléka túlsúlyos, vagy elhízott. Más országokban is hasonló, kiábrándító mutatókat találunk. A WHO a világ 10 népbetegsége közé sorolja a kövérséget, latin nevén az obezitást. A 21. században egyre többen küszködnek súlyproblémákkal.

Sajnos a gyors eredményt hirdető megoldások sokakat kecsegtetnek, és ezáltal vezetnek a még több súlyfelesleg irányába. Pedig tartósan fogyni csak hosszú idő alatt lehet, megfontolt étrenddel, és bármennyire fájdalmas is, mozgással. A villámdiéta valóban eredményes lehet, de csak rövid ideig, utána a szervezet és a lelkünk feladja a vívódást, és bekövetkezik a hízás. Ez a jojó-effektus.

Ebben a könyvben összeszedték a leggyakoribb tévhiteket és általános hibákat, amelyeket igyekeznek a helyükre tenni. Kritikusan bírálják a sztárdiétákat, és ésszerűen, egyszerűen magyarázzák meg azok buktatóit és előnyeit. Segítenek rátalálni a helyes étrend felé vezető útra, konkrét gyakorlati tanácsokkal kiegészülve. Sőt, diétás étrenddel is megtoldották a könyvet!

Aki valóban fogyni szeretne, és nem csak a bikini szezon miatt akar megszabadulni pár kóbor kilótól, az vegye kezébe ezt az olvasnivalót, mert nagyon hasznos útmutató. De senki ne feledje: „a hízásért sokat kell enni, a fogyásért viszont sokat kell tenni”!