Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Tribe_Widget_Builder_Display has a deprecated constructor in /var/www/socfest.hu/wp-content/plugins/widget-builder/classes/custom-widget-display.php on line 19

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/inc/rss.php on line 23
Reménytelenek - Socfest Reménytelenek - Socfest

Reménytelenek

Olvasási idő: 2 perc

Sky Davis egy elszigetelten élő, amerikai tinédzser, végzős gimnazista évét kezdi meg a helyi iskolában. A férfifaló hírében álló lány ekkor találkozik az ugyancsak kétes renoméjú Dean Holderrel. Együtt kezdik el felfedezni szerelmüket és múltjukat, amely számos sötét foltot rejt. Collen Hover Hopeless című könyve 2014-ben jelenik meg magyar fordításban a Könyvmolyképző kiadásában.

hopeboritokSky nevelőanyjával, Karennel minden modern kommunikációs eszköztől mentesen, otthon tanulva él egy amerikai kisvárosban. Öt éves korában fogadták örökbe, ezt megelőző időkből a lánynak nincsenek emlékei. Egyetlen kapcsolata a külvilággal legjobb barátnője a szomszédból. Sixnek köszönhetően számos fiút megismer, hódolóinak barátai az ablakon bemászva Sky karjaiban landolnak. Bár beengedi őket a hálószobájába, a szívéhez és a bugyijához már nem férnek hozzá. Bárki próbálkozik a lánynál, ő csupán a plafonját bámulva számolja a csillagokat, hogy elüsse az időt, amíg legalább a fiúk egy kis örömüket lelik benne.

Ezen változtat a találkozás Dean Holderrel. A fiú látványa egyből heves érzelmeket vált ki belőle, és Holder számára sem közömbös a lány. Sky megkezdi első és egyben utolsó évét a helyi gimnáziumban, ám a fogadtatás nem a legkedvesebb. Szúrós tekintetek az étkezőben, és a szekrényét díszítő, szitkozódó üzenetek várják a férfifalónak megbélyegzett lányt. Sky nem esik kétségbe, Breckin személyében legújabb, meleg öribarijára lel, és Holderrel is kezdik megismerni egymást.

A történet ezt hallva unalmas, tipikus tiniszerelemnek tűnhet. Kliséktől sem mentes; új lány kiutálása, meleg haver, örök szerelem 17 évesen, stb. Egyes esetekben azt mondanám, hogy a szereplők reakciói is furcsák, értetlennek tűnnek, de ahogy a cselekményszál kibontakozik, és megismerjük Sky és Holder múltját számos apró részlet kerül a helyére.

Kiderül, hogy Holder rossz hírnevét, annak köszönheti, hogy egy évvel korábban csúnya verekedésbe keveredett, amelynek kiváltó oka testvére elvesztése, öngyilkossága volt. Skyt időnként különös rémálmok gyötrik, amelyek túl valóságosak a lány számára. Nem tudni, Sky miért vált ilyen érzelemmentessé, amikor férfiakkal létesít kapcsolatot. Vajon a két fiatal kapcsolata túléli ezt a reménytelennek tűnő helyzetet? Képesek együtt legyőzni a sok kételyt, ami a múltjukból üldözi őket? Szerelmük kitart a sok megpróbáltatás közben? Ebben a könyvben semmi és senki nem az, aminek látszik.

Azok, akik nem szeretik a SPOILEREKET, most hagyják abba az olvasást! Egy olyan könyvről, amely a végkifejlett miatt válik izgalmassá, nehéz úgy írni, hogy ne lőjünk le egyetlen csavart sem, így most egy-két részletet megosztok veletek a fiatalok múltjából.

A fiatalok első találkozása nem a helyi boltban esett meg 17 évesen. Sky „örökbefogadását” megelőzően Holderék szomszédja volt. Kiskorában meghalt az édesanyja, és rendőr apjával élt együtt. A gyerekek jó barátok voltak, míg nem egy napon Sky eltűnt. Holder sosem adta fel a reményt, hogy egyszer újra látja a lányt. Amikor Sky rádöbben, hogy nevelőanyja nem örökbe fogadta, hanem elrabolta, kétségbe esik, nem tudja kiben bízhat, és hogy ki ő valójában. A különös, félelmetes álmokról, pedig kiderül, hogy valójában megtörténtek, édesapja abuzív viselkedése nem csak a gyermekkorát, hanem a férfiakhoz fűződő kapcsolatát is megpecsételte. Holder próbál segíteni a lánynak, hogy kérdéseire válaszokat kapjon.

A kötetnek folytatása is született, amelyben Holder szemszögéből ismerhetjük meg Sky elvesztésének történetét, a második rész Losing Hope címmel jelent meg az Egyesült Államokban.