Arany Medál-díj 2016 - Socfest

Arany Medál-díj 2016

Olvasási idő: < 1 perc

A Mészáros Márton újságíró alapította Arany Medál nevű kulturális közönségdíj átadásának idei sajtógáláját ismét a Bethlen Téri Színházban rendezik meg. Az idei a nyolcadik év, amikor a közönség döntött arról, hogy kik kapják az elismeréseket.

A 2016-os díjazottak sora a következőképpen alakult:

A legígéretesebb fiatal tehetség díját Osváth Judit színművésznő kapja, az év színésznője elismerés tulajdonosa Halász Judit Kossuth-díjas színművésznő. Az év színésze Thuróczy Szabolcs lett, az év írója pedig a József Attila-díjas Németh Gábor. Az év filmrendezője címre Till Attilát jelölte a közönség, az idei év életműdíjasa pedig Márton András Jászai-díjas színművész

Az Arany Medál-díjakat idén is a Bethlen Téri Színházban adjuk át. A díjátadó december 13-án, kedden 15 órakor kezdődik. Az összes díjazott személyesen veszi át a kitüntetést egy-egy pályatárstól, korábbi díjazottól (pl. Anger Zsolt, Háy János, Hartai Petra). A műsor házigazdája Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser, Juhász Ferenc Kossuth-díjas költő leánya. Fellép Várhegyi Lucas Palmira énekesnő, gitárosa és cajón dobosa társaságában.

A díj teljesen non-profit kezdeményezés, amelyet Mészáros még az egyetemi évei előtt indított el. Pénzjutalommal nem jár. Az elismerés jelenlegi médiapartnerei: Népszava, 168 óra, Premier művészeti magazin, Kláris irodalmi lap, Pesti Bölcsész Újság, Taxi Magazin, Fidelio, Revizor, Kulturpart, MizusCafé, Litera.hu, Szinhaz.hu, Szinhaz.org, Mandiner.hu, Félonline.hu. A díjazottak többek között egy-egy üveg Chardonnay-t kapnak a Kovács Nimród Borászat felajánlásából.