Félkövérdőlt - Bárány Bence és Mészáros Péter estje - Socfest

Félkövérdőlt – Bárány Bence és Mészáros Péter estje

Olvasási idő: < 1 perc

Hány kiemelés kell, hogy felfigyeljenek rád?

Mészáros Péter és Bárány Bence slam poetry és spoken word estje először lesz látható a Trafó Kortárs Művészetek Házában, és azt az egyszerű kérdést járja körül, hogy miként látnak bennünket mások, ugyanakkor mi az, ami bennünk marad meg azokból, akikkel minden nap együtt élünk, dolgozunk, vagy épp csak elmegyünk mellettük a zebrán.

A nyomokban öniróniát és fekete bárszékeket tartalmazó előadásban olyan témák elevenednek meg, mint a szerelem, a világító WC ülőkék vagy a helyes beilleszkedés egy tízévesekből álló teniszcsapatba. Élethelyzetek, amelyekkel mindenki azonosulni tud, bár kérdés, hogy akar-e egyáltalán.

Bárány Bence és Mészáros Péter abszolút kedvenc slam szövegeikből szemezgettek és adtak nekik új értelmet egy egész estés produkcióban. A Félkövérdőlt című előadást Bécsben, Győrött, Szegeden, és Orfűn is teltház előtt játszották, mert kivitték a fölös székeket, legközelebb pedig a Trafó Kortárs Művészetek Házában lesz látható december 16-án és január 16-án, ahol pedig pontosan annyi szék kerül be, ahány néző eljön.

Bárány Bence a Slam Poetry Országos Bajnokság többszörös második helyezettje és Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjas. Grafikus, a VATES márka alapítója. 

Mészáros Péter országos slam poetry bajnok és a Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa. Szabadidejében szomorú zenéket hallgat és animéket néz.