Múzeumok éjszakája 2017 - Socfest

Múzeumok éjszakája 2017

Olvasási idő: < 1 perc

A Múzeumok éjszakája idén nagyjából 380 intézménnyel és 2100 programmal várta az érdeklődőket országszerte. Sajnos nem juthat el egy ember az összes kedvenc helyszínére egy éjszaka alatt, ezért adunk egy kis ízelítőt a helyekről, ahol mi jártunk.

Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeumból úgy kellett kiterelni az embereket a hivatalos nyitás előtt. Az utcán hosszú sor alakult ki, de végül mindenki bejutott és szétszóródott a hatalmas épületben. A földszinten voltak a kicsit mozgalmasabb programok mint például a divatbemutató a Forrai Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium és a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium vizsgaanyagából vagy a modern design workshop és vásár, ahol fiatal magyar művészek mutatták be termékeiket. Az emeleten három kiállítást lehetett szabadon bejárni. A Gyűjtők és kincsek európai tárgyak gyűjteményét, a piros-kék-zöld szín tematikájára épülő Színekre hangolva kiállítást és a Breuer újra itthon című építészeti és bútor kiállítást.

Petőfi Irodalmi Múzeum

A Petőfi Irodalmi Múzeum számos állandó kiállítására lehetett besétálni a karszalaggal, de az est fénypontja a Karinthy-slam volt. Az udvar megtelt, frissen sült hús illata szállt és amikor elhangzott egy-egy kormánykritikus rím vagy szójáték, a tömeg egy emberként nevetett fel.