Negyedszer is KÉPZŐ - Socfest

Negyedszer is KÉPZŐ

Olvasási idő: 1 perc

“Testvér, testvériség” – azaz milyen ereje van a testvéri kapcsolatnak, illetve hogy van jelen életünkben a testvériség? Ezen fogalmak képzőművészeti ábrázolása került a Diákhitel Központ Zrt. novemberben induló, immáron negyedik alkalommal meghirdetésre kerülő festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatának fókuszába, melyen a középiskolás diákok és felsőoktatásban hallgatók indulhatnak értékes és hasznos díjakért.

Közel 2000 alkotás született a KÉPZŐ pályázat eddigi fennállásának első három évében a jellemzően társadalmi problémákat középpontba állító felhívásra, így idén ismét útjára indítja nagyszabású művészeti pályázatát a Diákhitel Központ, az MFB csoport tagja.  „Testvér, testvériség” két hétköznapi, ám nem mindennapi fogalom a témája az idei KÉPZŐ pályázatnak, mely nem csak egymáshoz, hanem a világhoz fűződő kapcsolatunkat is definiálja. A téma inspirálta reflexiókkal november 29-ig pályázhatnak a jelentkezők festészeti, grafikai és fotóművészeti alkotások formájában.

A pályázatra nem csupán művészeti képzésben résztvevő, hanem bármilyen magyar, közép- vagy felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező hallgató jelentkezhet alkotásával. A beküldött pályázatok előzsűrizésen esnek át, a továbbjutó művekből négyfős szakmai zsűri választja ki a díjazott, illetve a későbbi kiállításon részt vevő alkotásokat. A zsűri elnöke, a pályázat fővédnöke Duliskovich Bazil képzőművész, a zsűri további tagjai: Fürjesi Csaba festőművész, Horváth Judit, az A38 Kiállítótér és a K.Petrys Ház vezetője, valamint Tóth Andrej festőművész, grafikus.

A győztes pályaművek 2015. december 22-től mutatkoznak be a nagyközönség előtt a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében. Érdemes indulni a pályázaton, hiszen az első három díjazott egymillió forint értékben vihet haza asztali számítógépet, táblagépet és okostelefont.

Tehát: idén újra Képző, nevezési határidő 2015. november 29. éjfél, több infó a www.diakhitel.hu/kepzo honlapon.

A Diákhitel Központ több mint tíz éve áll a hallgatók mellett egyetemi éveik alatt azzal a céllal, hogy képzett diplomásként sikeres életpályát fussanak be. E szerepvállalásból adódóan fontos számára, hogy megismerje elsőszámú partnereit: a diákokat. A Diákhitel Központ ezért hirdette meg a Képzőt, a közép- és felsőoktatásban hallgató fiataloknak szóló képzőművészeti pályázatát.