Újra Petőfit slammel Színész Bob - Socfest

Újra Petőfit slammel Színész Bob

Olvasási idő: 2 perc

Horváth Kristóf “Színész Bob” fantasztikus, Petőfi verseket modern hangszerelésben megszólaltató előadásán voltam. Március 15-én Ti is elmehettek a Petőfi Irodalmi Múzeumba, ha szeretitek Petőfit, ha utáljátok Petőfit, ha imádjátok a forradalmat, az irodalmat, a slamet, és/vagy Horváth Kristófot. Korábbi ajánlónkat itt olvashatjátok.

Színész Bob tényleg remek előadóművész és Petőfi remek költők. Ők ketten eggyé válnak a színpadon, akkor is, ha mulatnak, (Ivás közben), akkor is, ha csajoznak, (Ide Kislyány, Tíz pár csókot egy végbűl) akkor is, ha pályát váltanak (Búcsú a színészettől), ha az apjukkal vitatkoznak (Apám mestersége s az enyém), ha írnak (Rosz verseimről), ha harcolnak (Forradalom), ha apák lesznek (Fiam születésére).

A legendás Szabad című művel Országos Slam Poetry versenyt nyerő rendhagyó irodalomtanár és drámapedagógus és zenekara már-már bulihangulatot varázsolt a PIM nagyon is patinás és fennkölt dísztermébe. Ebben szerepet játszott többek a között a Bob és Bobek Orchestra, valamint a fantasztikus VJ-zés is. 19. századi Budapestet ábrázoló metszeteket, Petőfi – és Szendrey Júlia arcképeket festettek a színpad körüli falakra természetesen némi kortárs fűszerezéssel. Egyet értettem vele, amikor azzal búcsúzott a közönségtől a hatalmas tapsvihar után: “A Petőfi Irodalmi Múzeum egy vagány hely!”

Nem voltam nagy Petőfi-rajongó – egészen mostanáig. Nekem még irodalomtanár nem tudta úgy megmutatni, hogy mennyire aktuálisak és modernek ennek a költőnek a sorai, mint Színész Bob, és az is bebizonyosodott, hogy nagyon passzol hozzá a slam. A versek még napok múlva is visszhangoztak a fejemben.

A program a 2013-ban bemutatott nagysikerű WEÖR-ESt után a Kortársak modern hangszerelésben második darabja.

Versmondás, ének: Horváth Kristóf „Színész Bob”

Zenekar: Dévényi Zoltán (gitár, ének), Eged Márton (basszusgitár), Szarvas Dávid (ütőhangszerek, loop, ének)

Zeneszerző: Dévényi Zoltán, Eged Márton, Szarvas Dávid

Vetítés: Ál Tamás

Dramaturg: Miklós Melánia

Produkciós vezető: Böröcz Judit

Koncepció, rendezés: Horváth Kristóf „Színész Bob”

A PIM produkcióját támogatta: Nemzeti Kulturális Alap, Belváros-Lipótváros Budapest főváros V. kerület Önkormányzata

További információ:

www.pim.hu

www.facebook.com/PIM.Irodalmi.Muzeum

www.facebook.com/bobesbobekorchestra

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1095631273821542/

Jegyvásárlás: http://www.jegymester.hu/hun/Production/180167/Mi-larma-ez-megent