Egy korszak vége - Socfest

Egy korszak vége

Olvasási idő: 2 perc

Amikor anno elkezdték, figyelemfelkeltés volt a cél. Hogy az emberek lássák és megértsék, a kerékpározás nem csak szabadidős tevékenység lehet, hanem közlekedési alternatíva. A Critical Mass hirtelen nőtt nagyra. Olyannyira, hogy még az eredeti, amerikai ötletgazdák is csodálkoztak ezen.

IMG_1955Az évek során gombamód növekedett a Critical Mass felvonulások mérete, ahogyan a kerékpárral rendszeresen közlekedők száma is, így tavaly ősszel a szervezők arra a meglátásra jutottak, hogy a CM-be fektetett erőt át kell csoportosítaniuk, és a Magyar Kerékpárosklubot kell előrébb vinni vele:

Bár végigbőgtük a bringaemelést, biztosan halljátok, olvassátok, hogy nem a felvonulásért és a bringaemelésért csináltuk, hanem a kerékpárosbarát Budapestért, amihez SOS össze kell kapnunk magunkat és nagyon megtolni, hatékonyabbá tenni a konkrét eredményeket eddig is kiharcoló Kerékpárosklubot. – írta Kükü a criticalmass.hu-n

Eljött az utolsó nagy Critial Mass. Elleptük a várost, egy nagyon kellemes útvonalon haladva az újpesti rakpartról indulva a Petőfi híd érintésével át Budára. Ott szintén a rakparton folytattuk a tekerést/rollerezést/gördeszkázást és -korizást, miközben megfigyelhettük, ahogyan a túloldalt hömpölyög a tömeg. A Lánchíd elhagyása után felkanyarodtunk a Fő utcára, majd át az Alagúton, ahol idén is hatalmas sikoltozás fogadta ezt az izgalmas helyszínt. A Lánchídon, ahol szintén nem lehet hétköznaponként kerékpározni, szintén különleges élmény volt áttekerni, akárcsak az Andrássy út közepén.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Városligetben volt az utolsó és az eddigi legnagyobb bringaemelés. A létszámról nincs pontos információ, bár Kükü azt írta, hogy “Annál láthatóan többen, mint amelyiknél 80 ezret mondtunk.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qDGX66gW5Iw]

Az esemény után ismét ellepte Budapestet a kerékpáros massza, hiszen nem egy afterparty szerveződött aznapra. Ám mi még egy kihívást a fejünkbe vettünk…

387237_4981238845072_1267134050_n

Critical Mass képekben, tőletek

 

[statigram_widget]