Őszi beköszönő - Socfest

Őszi beköszönő

Olvasási idő: 2 perc

Eltűntem, mint szürke szamár a ködben, meg főleg belevesztem a fesztiválrengetegbe, de a túrázás nem állt le. A Kinizsi óta jó pár helyen voltunk, a soron következő kirándulásunk pedig a Lokomotív 424 lesz, Szokolyán.

Rövid áttekintés, mióta utoljára jelentkeztem. A Kinizsi után Vácnak mentünk a Rotary túra 15-ös távjára, majd a Kazinczy Emléktúra Füzér 20-ra, és ezt követte a Vándortáborozók nyomában a Nyugati-Mecsekben 15-ös távja Zobákpusztán. A soron következő egy visszatérő kedvenc túra volt, a Gyermekvasút nyomában éjszakai verziója. Egyszer már alkalmam nyílt a vörös hold megtekintésére, most a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly kilátóból tudtam újra megcsodálni ezt a jelenséget.

dsc16794

A Gémes 20-on nagyjából 4 évvel ezelőtt voltam, egy nagyon kellemes túra Diósjenő környékén. Bonyhádra a Tolna 25 miatt utaztunk el, múltheti túránk a Tompa Mihály volt, Putnokon, és már meg is érkeztünk a jelenbe. A Lokomotív 424 túráról elöljáróban annyit, hogy három távon lehet indulni: 42, 24 és 14 km-en. Viszont érdemes figyelembe venni a szintidőt.

A jelentősebb szintkülönbségek miatt később a szintidőt 4 óra 24 percben állapítottuk meg. A túrán így átlagosan közel 6 km-es óránkénti sebességgel kell haladni, hogy a kitűzött cél időben elérhető legyen. A vállalkozó kedvű fiataloknak és idősebbeknek a 424-es teljesítménytúra vonzó céljává vált, sokakat serkentett a szintidőn belüli teljesítés. A szűk időkeret mellett a túra nehézségét jelentette az is, hogy a 24 km mellett több száz méter szintet is teljesíteni kell – olvasható a túra leírásnál.

Bővebb információk a hivatalos honlapon, illetve a TTT oldalán. A túra a Cartographia Kupa része.