Túrafüggő Érem(l)eső - Socfest

Túrafüggő Érem(l)eső

Olvasási idő: 2 perc

Február 4-én irány Leányfalu, pontosabban a Túrafüggő Érem(l)eső. A túra keretein belül három távon lehet kanyarogni a Visegrádi-hegységben, idén a Cartographia Kupa része is. A Túrafüggő Éremszerző Mozgalom teljesítői ezen a túrán vehetik át díjazásukat.

Bevallom őszintén, én még nem találkoztam ezzel a mozgalommal, csak hallottam innen-onnan róla. Kicsit utána olvastam, és össze gyűjtöttem pár információt. Magáról a túráról szép leírást találhatunk a Cartographia Kupa igazolófüzetében. Mindhárom táv a leányfalu faluházból indul és megmássza a Vörös-követ, ami önmagában is kihívás, de megéri a szép panoráma miatt. Ebből fakadóan felhívnám a figyelmet a szintkülönbségekre: 15 km 697 m, 30 km – 1179 m, 45 km – 1763 m. A túrán kötelező az elektronikus előnevezés (ami január 27-én lezárult), de pánikra semmi ok, a helyszínen is lehet jelentkezni. Több infó a túráról a TTT honlapján, leírás és útvonal a funiQ-n.

Kilátás Vörös-kőről / Fotó: Túrablog.hu

Maga a Túrafüggő Éremszerző Mozgalom a Túrablog-ból indult ki, bőséges információt találhattok a hivatalos honlapjukon, én az első bekezdést emelném ki:

Sokunk számára a természetjárás és a teljesítménytúrázás a kedvenc időtöltés, amit rendszeresen űzünk egészségünk megőrzése érdekében, kiszakadva a hétköznapok mókuskerekéből. A rendszeres túrázás – némi túlzással – függőséget is jelenthet, hiszen nem egyszer vágyunk az új kihívások (gyorsabb tempó, új tájegységek/útvonalak) megvalósítására. Ezért a Túrablog 2013. január 1-től útjára indította éremszerző mozgalmát, hogy elismerje a teljesítménytúrázók teljesítményét.

Azt írják és mondják a nagy okosok, hogy hétvégére enyhül az időjárásunk és akár +5 °C is lehet, felhős napsütéssel kombinálva. Jól hangzik, ugye? Találkozzunk szombaton, Leányfalun!

A Cartographia Kupa következő túrája: február 25. szombat, Mozdulj a Síneken!