Lóerők Éjszakája - Socfest

Lóerők Éjszakája

Olvasási idő: < 1 perc

Június 8-án, szombaton a tököli repülőtéren drift verseny, gyorsulási futam és egy különleges Gymkhana show várja a nagyérdeműt. A hagyományokat őrző Lóerők Éjszakája minden évben az egyik legjobban várt esti, autós móka.

loerok_ejszakaja_szombaton_a_tokoli_repteren_1Mielőtt belefolynánk a részletekbe, egy kis gyorstalpaló driftből: az 1960-as években indult ki Japánból. Lényege, hogy az autó hátulját a túlkormányozottságból fakadó kitörésekor a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon. Ahhoz, hogy a csúszást minél tovább fenntartsuk, tökéletes kormányzásra és gázpedálkezelésre van szükség. Tehát a drift kifejezetten a hátsó kerékmeghajtású autók és azok pilótáinak művészete.

Mielőtt még azt hinnénk, hogy csak hátsó kerekes verdákat láthatunk, haladjunk tovább a programokkal. Lesz gyorsulási futam, tuning kiállítás és Országos Drift Bajnokság, amelynek szüneteiben Gymkhana show kápráztatja el a közönséget. Minden vendég ajándék kupont kap a Halálos Iramban 6. részének megtekintésére jutányos 990 Ft-os áron. Aki siet, és az első 100 vendéggel jut be, ajándék drifted.hu bam-bam szurkolói lufi a jutalma. Aki egy kicsit lassabb, és az első 500 között foglal helyet, nem kap lufit, de egy NSM magazint tudhat a magáénak.

Belépőjegy 2500 Ft / fő (10 év alatt ingyenes), parkolás díjmentes, bejárat a halászteleki kanyarnál. A rendezvény főeseményei 15:30-től indulnak és várhatóan egészen éjfélig tartanak. Ami biztos: ütős járgányok, égetett gumiszag, csinos lányok, jó hangulat, öröm és “bódottág”.