Új Dark Custom motorok a Harleynál - Socfest

Új Dark Custom motorok a Harleynál

Olvasási idő: 4 perc

Kezdjük a fekete alappal. Vegyítsd lóerővel és szellemiséggel. Majd mindezt alakítsd az igényidnek megfelelően. A Harley-Davidson Dark Custom mozgalom a motorkerékpárt a mechanikai velejéig csupaszítja, a motorozási élményében pedig a lázadó szellem magját keresi: a szabadságot és az önkifejezést.

2016-ban a Harley-Davidson Dark Custom vezető pozícióját az új Iron 883™ és Forty-Eight® modellekkel, ezekkel a rámenős versenygépekkel érvényesíti, amelyek valódi megtapasztalható élményeket nyújtanak a motorosok újabb generációi számára is. Az Iron 883 és a Forty-Eight modellek, amelyeket minimalista tökéletességgel alakítottak, préseltek és munkáltak meg, a funkció és a stílus harmóniáját teremtik meg, amelyek önmagukban is megállják a helyüket, de a custom stílus egyszerűen inspiráló.

A Dark Custom modellekkel az alapvető motorkerékpár struktúra szépségét hangsúlyozzuk. Mindez a csavarok és anyák, az acél és a gumi szépségéről szól, illetve a motorkerékpár szívét alkotó V-Twin motorblokkról. A Dark Custom ugyan a stílusalkotó gyökerekig nyúlik vissza, azonban arra is motiválja a motorosokat, hogy a Dark Custom motorkerékpárt tartozékok, leleményesség és motoros élmények révén a sajátjává tegye. – mondta Brad Richards, a Harley-Davidson styling igazgatója.

Iron 883

 

IRON 883_01Az új Iron 883 modell, a garázsban összerakott bobberek múltjából és jelenéből merítve levágott és átfúrt, szándékosan enyhén nyers és a széleket kevésbé dolgozták el. Koromfekete hajtáslánc és kipufogó, drag-típusú kormány és egyszemélyes bordázott üléshuzat a puszta öklű utcai stílust idézi. Bordázott légszűrő-borítás a motor préselt acél hagyományáról regél. A lyukakkal díszített szíjvédő, a kipufogó hővédők és a villamerevítő a versenyzők abbéli szándékát idézi, hogy minél könnyebbé tegyék a motort.

Az Iron 883 színeit és fényezését úgy válogatták össze, hogy az olyan motorosoknak, akiknek nincs saját kerti slagjuk vagy kocsifelhajtójuk, segítsen elfedni az út porát és a városi környezet szennyeződéseit.

Mindig is az volt az elképzelésem, hogy ez a motor jobban néz ki némi kosszal vagy patinával. Gyors, mozgékony, és arra bátorítja motorosát, hogy adjon ki magából minden harciasságot. Motorozás közben összeszedhet némi lepattogzást, karcolást vagy egyéb karakterjegyeket. Ezt a gyárban mi nem tudjuk hozzáadni. Ez a tulajdonos kiváltsága, és a motor történetének a részévé válik majd. – mondta Dais Nagao, a Harley-Davidson vezető stylistja, aki az Iron 883 projektet vezette.

IRON 883_02Az Iron 883-at 883 cm3-s Evolution® V-Twin motor hajtja, amelyet úgy állítottak be, hogy csökkentse a piros lámpák erejét és meggyőző teljesítményt adjon le. Koromfekete úszó első féktárcsa egészíti ki a feketére fényezett kilencküllős öntött alumínium kereket mart kontúrokkal, amelyek a rugózatlan tömeget összesen 3,6 kilogrammal csökkenti, így fokozva a motorozás kényelmét és kezelhetőségét.

A motorozhatóságot és a kezelhetőséget tovább fokozzák a cartridge-típusú villák és az új emulziós hátsó lengéscsillapítók progresszív rugózással és menetes előfeszítés-szabályozó gallérral, amelyek segítségével a motoros könnyen az útnak vagy az utas súlyának megfelelő lengéscsillapítási profilt állíthat be. Az ülés alatt speciális lengéscsillapítás-állító villáskulcs rejlik. A bordázott üléshuzathoz illő utas ülést a Harley-Davidson® eredeti Alkatrészek és tartozékok üzletágtól lehet rendelni.

A 2016-os Iron 883-at négyfajta színben tudod megrendelni: Charcoal Satin, Black Denim, vagy Olive Gold „eagle-and-shield” benzintartály-logóval vagy Hard Candy Custom Gold Flake lángcsóva díszítéssel és fekete sárhányókkal.

Forty-Eight

Forty-Eight_01Az új Forty-Eight motorkerékpár erőteljes beállítottságú. A megtermett 130 mm-es első gumiabroncs 49 mm-es villákhoz csatlakozik, amelyet masszív kovácsolt alumínium alsó-felső villahidak és egy alumínium villamerevítő tesz biztonságossá. A klasszikus 8 literes mogyoró alakú benzintartály keskeny atléta csípőt kölcsönöz a motornak. A levágott sárvédők hagyják a kerékgumit felsejleni. A fekete, a színezett és a króm részek tökéletes egyensúlya a motort merész megjelenésűvé varázsolja.

Az ültetett kormány és az első lábbal kapcsolható vezérlőelemek a Forty-Eight motorosát erőteljes testtartásba helyezi, így a stílusjegyekben is ezt igyekeztünk hangsúlyozni – mondta Ben McGinley, a Harley-Davidson ipari tervezője és stylistja, a projekt főstylistja. – A nagy első kerék olyan, mint egy úton végiggördülő gőzhenger, és a kisebbik kerek acél légszűrővel valamint némi krómmal a kipufogón a figyelmet a motorblokkra vonzzuk, amely nagyobbnak tűnik a mogyoró alakú benzintartály alatt. Ezt a motortémát leginkább úgy jellemezném, mint funkcionális izom.

Model Year 2016 New Model Photography

Model Year 2016 New Model Photography

A benzintartályon vízszintes csíkozást láthatunk – ez egy utalás az 1970-es évek stílusára, amely mostanában visszatérőben van a custom motorokon. Ezeket a csíkokat megismételjük szerte a motoron, még az ülés varrásában is, a hornyolt kipufogó hővédőkön, valamint a hátsó szíjkeréken és a szíjvédőn is. Az új könnyű öntött alumínium kerekeken kilenc osztott küllő található összefüggő fekete fényezéssel és mart kontúrokkal. A féklámpák / zárjelző lámpák / indexlámpák kombinációja a hátsó sárvédőnek rendezett megjelenést biztosítanak.

Az új 49 mm-es villákat cartridge-típusú állítható csillapítással láttuk el, amely az új, progresszív rugózású emulziós hátsó lengéscsillapítókat és a menetes előfeszítés-szabályozó gallért egészíti ki. Mindez egy olyan kombinációt eredményez, amely kiváló minőségű, szabályozható motorozást tesz lehetővé még a legdurvább városi útfelületeken is. A lengéscsillapítás-állító villáskulcs az egyszemélyes ülés alatt rejlik, amelyet úgy alakítottunk ki, hogy a motoros számára akár egész napra is kényelmet biztosítson.

A 2016-os Forty-Eight motort négyfajta színben tudod megrendelni: Vivid Black, Billet Silver, Velocity Red Sunglo és Olive Gold. A Hard Candy Custom opciókhoz a Hard Candy Cancun Blue Flake és a Hard Candy Gold Flake tartoznak.

Az új 2016-os Harley-Davidson® motorkerékpárok és tartozékok pillanatokon belül megjelennek a Harley-Davidson® márkakereskedésekben. Látogass el a Harley honlapjára és tekintsd meg a 2016-os modelleket.