Street Workout világbajnoki selejtező - Socfest

Street Workout világbajnoki selejtező

Olvasási idő: 2 perc

2017. május 27-én kerül megrendezésre az ötödik Street Workout Világbajnoki Selejtező a Magyar StreetWorkout Egyesület a HardBodyHang és a Budapest Urban Games szervezésében a Budai Parkszínpadon. A verseny tétje a moszkvai világbajnokságra való kijutás és a SCITEC Nutrition értékes nyereményei. A versenyzők száma profi férfi kategóriában 30 fő,  profi női kategóriában 10 fő, amatőr kategóriában 30 fő és 1000+ néző bevonása és aktiválása a cél.

Zsűri

A zsűri pontozási szempontjai és kritériumai Csollány Szilveszter (aranyérmes Olimpiai-, Világ- és Európa bajnok tornász) a rendezvény fővédnöke szakmai javaslatai alapján kerülnek meghatározásra.

  • Csollány Szilveszter (HU) – aranyérmes Olimpiai-, Világ- és Európa bajnok tornász
  • Jordan Ogorzelski (PL) – Calisthenics Akadémia vezetője, Moszkva Világkupa – 5.hely, Hong Kong Világkupa 1.hely, Dubai Világkupa 2.hely
  • Gödrösi Ádám (HU) – többszörös országos bajnok tornász; GymnasticsMethod alapítója; „A streetworkout mindenkinek” c. könyv szerzője

#RAGADJVASAT

Az eseménnyel kapcsolatosan elindítottuk #RAGADJVASAT című facebook játékunkat, melynek lényege, hogy a sportolók különleges városi helyszíneken hajtsanak végre SW gyakorlatokat. A legextrémebb helyszíneket és legszebb gyakorlatokat a zsűri különdíjjal jutalmazza, a legtöbb likeot gyűjtő pedig megnyeri a HardBodyHang házi húzódzkodó szettjét. A videókat a 2017 Street Workout Világbajnoki Selejtező event oldalon lehet megtekinteni és likeokkal támogatni.

JAMIE FOXX

Az Oszkár díjas színész legutóbb a Robin Hood forgatása miatt töltött néhány hetet Magyarországon; hogy megtartsa kondícióját Kellner Viki SW versenyzővel edzett egy budai teremben.

Ahhoz képest, hogy a StreetWorkout még nincs 10 éves elképesztő mennyiségű embert és közösséget mozgat meg. Kezdetekben még csak az amerikai nagyvárosokban hipp-hopp táncelemként – és az orosz szegényebb településeken a szertorna utcai változataként jelent meg, mint tisztán utcai mozgás, mára Európa a sportág egyik legnagyobb közössége lett.

A StreetWorkout két meghatározó elemet foglal magába. A calisthenics az erőnléti mozgásra épít, úgymint fekvőtámaszok, húzódzkodások, tolódzkodó gyakorlatok stb. – közismert fegyencedzés hasonlóan a calisthenics-hez az erőnlétre épít, azonban a gyakorlatok egyszerűbbek, a variációk száma itt sokkal kevesebb -; a StreetWorkout pedig ezeket az erőnléti gyakorlatokat bővíti és kombinálja freestyle elemekkel. Utóbbiak azok a látványos forgások, ugrások, melyekkel tele van a youtube.

Magyarországon a tízes évek elejétől jelent meg a sport, eleinte házi készítésű “bar”-okon, majd 2012-től a HBH (HardBodyHang) által készített első pályákon, melyből ma már több tucat is van szerte Európában. Az első világbajnoki selejtezőt 2013-ban már a sportág önálló egyesülete és a HBH szervezte. Az idei megmérettetésre is várják a lelkes sportolókat és az érdeklődő közönséget.

Korábbi interjúnkat a street workoutról Kellner Viktóriával itt olvashatjátok.