1000. RögvEstjét játssza a Momentán Társulat - Socfest

1000. RögvEstjét játssza a Momentán Társulat

Olvasási idő: 2 perc

13 év, több mint 130.000 néző és kereken 1000 előadás – ez a summája a Momentán Társulat RögvEst című előadásának, amely ezekkel a számokkal olyan produkciók mellé zárkózik fel, mint a Macskák vagy A dzsungel könyve. A RögvEst a társulat legrégebbi és legnépszerűbb előadása, amely szinte valamennyi alkalommal teltházzal fut.

Nagy élmény minden alkalommal nevetni látni az embereket. 13 éve minden RögvEsten öröm felállni a színpadra és jó érzés valamit adni a közönségünknek. Hiába az ezredik, ebbe nem lehet belefáradni és valószínű, ezt látják a nézők is rajtunk. Úgy vélem, ebben áll a RögvEst sok éves sikere is és az is, hogy folyamatos teltházzal fut évek óta ez az előadásunk. Nagyon büszkék vagyunk. (Harsányi Bence, a társulat vezetője)

 

 

A Momentán minden előadása, így a RögvEst is 100 százalék improvizáció, nincs megírva előre semmi; vagyis habár az egyes előadástípusok kerete állandó, a produkció minden este más és más, hiszen a nézők ötletei alapján telik meg tartalommal. Rossz ötlet pedig nincs; a társulat mindent azonnal a színpadra visz és azzal játszik tovább. Az előadás gyors, pörgős, rövid játékokból áll, és persze elképesztően szórakoztató.

 

A RögvEstben tényleg bármi megtörténhet. Az egyik percben még az egyik néző lakótelepi fürdőszobájában járunk és dalt éneklünk a szappantartója szomorú életéről, a másikban már a Földközi-tengeren hajókázunk és készülünk megmenteni a Földet vagy éppen egy a nézőtéren ülő HR-menedzser zaklatott hétköznapjait dolgozzuk fel szappanopera és western stílusokban. Minden a közönség fantáziáján múlik és azon, hogy milyen ötleteket dobnak be az este folyamán. (Harsányi Bence, a társulat vezetője)

 

A RögvEst mellett nagy sikerrel játsszák az interaktív lélekbúvárkodáson alapuló, F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus közreműködésével futó Fröccs című előadásukat. Hasonlóan nagy érdeklődés övezi minden hónapban a Főhős produkciót is, amelyben minden alkalommal egy-egy ismert közéleti személyt lát vendégül a társulat és az ő életével „játszik”. És aki reggel szeretne színházba járni, azt sem hagyja élmény nélkül a Momentán, hiszen Nulladik Óra című előadásával reggel 7-kor igazán mosolygóssá varázsolja minden résztvevő számára a hétfői napkezdetet. Sőt, az előző évadtól már angol nyelvű előadással is várják a közönséget.

 

A Momentán Társulat Magyarország egyik legrégebbi és legnépszerűbb imprószínháza, az angolszász műfaj hazai meghonosítója. A 2003-ban alakult társulat hat éve saját színházat üzemeltet nagy sikerrel a belváros szívében, az Ó utcában, mely mindenképpen kuriózumnak számít a hazai alternatív színházi gyakorlatban. A Momentán Társulat játékával számos vendégszereplés alkalmával is találkozhatott a közönség, így például az Örkény Színház színészeivel közösen vittek színpadra Imprós Flessback néven egy improvizatív közönségtalálkozót a Tartuffe előadás apropóján, valamint felléptek a Thália Humorfesztivál, és a POSZT keretein belül is. Két éve pedig saját udvarukkal az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb helyszínként vesznek részt Kapolcson, a Művészetek Völgyében, ahol 10 napon keresztül élvezhető általuk az improvizáció minden formája.

 

Időpont: 2016. október 16. (vasárnap) 19:00–22:00

Helyszín: Impró – kreatív töltőállomás, 1066 Budapest, Ó utca 4.

 

A Ustream Hungary Kft. jóvoltából az előadást streamen is követhetitek a www.ustream.tv/momentantarsulat weboldalon keresztül.