Éjszaka a Centrál Színházban - Socfest

Éjszaka a Centrál Színházban

Olvasási idő: 2 perc

A Színházak Éjszakáján 64 helyszínen és 26 színházban várták az érdeklődőket szombat este. Az esemény egyik pontja a Centrál Színház volt, mely 9 különböző programmal készült. A Ma este megbukunk és a Beszédtechnika Borbás Gabival eseményekre foglaltam helyet, de az Andrássy út is rátett egy lapáttal az útra.

A kisföldalattin utaztam és egy érthetetlen üzenetet mondtak be a menetzajban. Csak egy szót hallottam: Opera. Mint egy romantikus filmben lassítottunk, de csak annyira, hogy jól lássam az állomást, ahol a terveimmel ellentétben nem szállhatok le egy rendezvény miatt. A kitérő végül hasznos volt, mert végignézhettem talán az év utolsó nyárias hangulatú városi eseményét. Tömött sorokban álltak a büféskocsik a Bajcsy- Zsilinszky úttól végig az Operáig, mely előtt egy nagy színpadot húztak fel.

A Centrál Színháznál nagy sor várakozott, de akik előre regisztráltak garantált helyet kaptak az előadáson. Így is kicsit nehezen indult a beléptetés, mert a bevásárlóközpontokból ismert leolvasó nem működött jól a karszalagokon, de végül megoldódott a probléma és onnantól zökkenőmentesen ment minden.

 

Fotó: Adrián Zoltán / facebook.com/szinhazakejszakaja

Fotó: Adrián Zoltán – facebook.com/szinhazakejszakaja

 

A Ma este megbukunk előadáson egy csapat ügyetlenkedő színész történetét ismertem meg, akik egy klasszikus krimit akarnak eljátszani. Dolgukat maga a rendező, Mark Bell személyesen – egy tolmács segítségével- nehezítette vagy könnyítette meg. Vicceit is lefordította a tolmács és érdekes volt tapasztalni, hogy a közönség 2/3-a felnevetett Mark szavai után egyből, majd páran a tolmács fordítása után, ezzel egy angol nyelvtudás felmérést rögtönözve. A nevetgélés a beszédtechnika órán is folytatódott, ahol Borbás Gabi színművésznő és szinkronszínész tartott interaktív gyorstalpalót, és egy vállalkozó kedvű néző „megtapogathatta” a színésznőt, természetesen a légzési gyakorlat céljából.

Remélem jövőre is megrendezésre kerül a Színházak Éjszakája, főleg azért mert nem csak előadásokat nézhetünk meg egyik helyszínről rohanva a másikra, hanem a színházi világ ismert arcaival is beszélgethetünk, továbbá körbevezetnek a kulisszák mögött és az utca is a színház része egy estére.