Excsajok újratöltve

Olvasási idő: 2 perc

Egy középkorú férfi nősülni készül és elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban, de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála, egy elrontott, gyáva élettel kell szembenéznie a végén…

Vigyetek egy halom párnát magatokkal az előadásra, tegyétek az ülőhelyetek köré, majd kapaszkodjatok, mert annyi fordulat van a sztoriban, hogy egyszer talán ti is lefordultok a székről meglepettségetekben! Egy hotelszobában vagyunk, belép a főszereplő (Őze Áron), kicsit pakolászik, körülnéz. Hangos kopogás hallatszik és belép az első szerelme (Pokorny Lia). Eltelik néhány pillanat és hirtelen elfelejtjük a hideg időjárást, a határidőket és az utcáról szóló zajokat. Egy ember fiatalkori kalandjait ismerjük meg. Egy múltat botrányokkal, szenvedéllyel, szexuálisan túlfűtött pillanatokkal és azt, hogy mi lett azokkal „A” lányokkal ma.

A darab különlegessége, hogy mind a négy régi szerelmet Pokorny Lia játssza. Négy teljesen különböző nőt, és amikor eljön a szerepváltás ideje új ruhát ölt és mintha a ruhával együtt új hangot és stílust is felkapna a fogasról. Szinte észre se vesszük, hogy egy ember játszik négy szerepet.

A történet, mint említettem tele van fordulatokkal. Sorra derülnek ki dolgok a múltból és nem egy kis füllentésről beszélünk. Megcsalás, menekülés és éveken át hordozott harag csap le jelenetről- jelenetre a főhősünkre. Minden lány más-más módon reagál a heves csóktól, a különleges bosszún át, az üvöltésig.

Mikor azt hisszük, hogy innen már nincs tovább az utolsó jelenetben olyan nagy fordulathoz érünk mint, amikor Ted Mosby felnyújtotta a kék kürtöt. Én majdnem lefordultam a székről. Ha szeretnéd az egész év során összegyűlt feszültséget 90 perc alatt leadni, akkor irány a Rózsavölgyi Szalon.

További információk és az előadás időpontjai a Rózsavölgyi Szalon honlapján találhatóak.

Szereplők: Őze Áron, Pokorny Lia
Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Varsányi Anna
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Fordító: Ungváry-Zrínyi Ildikó
Rendező: Németh Kristóf

Bemutató: 2016. december 15.

A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.
A darab Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című könyvét dolgozza fel.