Útkeresés és tragédiák a Covid időszakában - Socfest

Útkeresés és tragédiák a Covid időszakában

Olvasási idő: 2 perc

Az egész világ hónapok óta küzd a pandémiával, sokan elvesztették szeretteiket, állásukat, anyagi és lelki biztonságukat. Mit tehet az ember, ha ennyire kilátástalan a helyzet és minden igyekezete kudarcba fullad? Hogy találhat újra egymásra egy család, akiknek tagjai elhidegültek egymástól? A Független Színház Magyarország Európai család című sorozata négy részben mutatja be egy család történetét, akik távol élnek egymástól Európa különböző országaiban. A sorozat a koronavírus áldozatai és a karantén által szétszakított családok tiszteletére jött létre, négy ország művészeivel együttműködésben.  

Színházunk hónapok óta arra törekszik, hogy a nehézségek ellenére is eljuttathassa előadásait és projektjeit a nagyközönségnek. Hiszünk a kultúra összetartó erejében. Legújabb, ’Európai család’ című sorozatunk egy család életét és tagjainak egymáshoz való viszonyát mutatja be a pandémia időszakában. A család tagjai elzárkózva élnek egymástól, mindenkinek megvan a saját élete, amelyet titkol a rokonai előtt. Mégis mi kovácsolhatja őket újra össze? Mi vezethet ahhoz, hogy mindenki megnyíljon és felfedje féltve őrzött titkait? Az őszinteség és a család támogatása elegendő ahhoz, hogy felálljunk a kudarcokból és tiszta lappal újrakezdjük?

„A szívemen árny ült és nagy sötétség
De más lett minden, mikor megérkeztél
Eltűnt az árnyék és elöntött a fény
Dalolt a szívem, mikor megérkeztél…”

Részlet az előadásból.

A sorozat covidista műfajban jött létre, az alkotók otthonaikban, egy Zoom beszélgetés keretében rögzítették a jeleneteket négy európai országban élő színházi alkotó együttműködésében. A színészek a történetet közösen alkották meg Richard O’Neill ötlete alapján. Az alkotási folyamat során a szereplők forgatókönyvíró, operatőr és jelmeztervezői feladatokat is elláttak. Az előadáshoz kapcsolódóan módszertant is kidolgoztunk, amely elérhető hivatalos honlapunkon!  

A sorozat angol nyelven, magyar, olasz és spanyol felirattal tekinthető meg négy héten át, csütörtökönként 20:00 órától, a Független Színház Magyarország YouTube csatornáján! Az első rész 2021. február 4-én 20:00 órától látható. 

Szereplők: Sonia Carmona Tapia, Lakatos Lucia, Richard R. O’Neill, Sebastiano Spinella, Szegedi Tamás  

Írta: Richard R. O’Neill  

Közreműködők: Sonia Carmona Tapia, Lakatos Lucia, Richard R. O’Neill, Sebastiano Spinella, Szegedi Tamás, Jaime E. Vicent Bohórquez 

Rendezte: Balogh Rodrigó, Illés Márton, Illés Péter 

Trailer:

Első rész, amely 2021.február 4-én 20:00 órától lesz elérhető: