Zenészek a Színházért

Olvasási idő: 2 perc

A FÉM néhány hónapja nyílt meg a Váci utcában. Elsősorban egy színházról van szó, de szinte minden műfaj helyet kap Budapest legújabb kulturális közösségi terében. Független társulatként lehetetlennek tűnik a megfelelő marketingre előteremteni az anyagiakat, ezért a színház és a zenei szakma összefogásaként népszerű zenészek viszik hírét a FÉMnek.

A tavaszi hónapokban új kezdeményezéssel állt elő a belvárosi színház: zenészeket kerestek meg, hogy népszerűségükkel segítsenek eljutni a kultúra iránt fogékony budapestiekhez. Nem jótékonysági fellépésekről van szó, hiszen a színház a lehetőségeihez mérten fizet tiszteletdíjat a fellépőknek, csupán annyit kértek a megkeresett „híres” zenészektől, azzal, hogy nevüket adják a FÉMhez, segítsenek eljutni mindenkihez, aki még nem hallott erről a kicsi, de barátságos és színvonalas színházról.

Elsőként egy mini jazz fesztivál keretein belül lép fel az OLÁH KRISZTIÁN QURATET, a SOLATIMUSIC, KANIZSA GINA és két zenésztársa, LAMM DÁVID, s SZALAY GÁBOR, valamint. A kétnapos fesztiválon négy koncerten vehetnek részt az érdeklődők április 29-én és 30-án, a Jazz Világnapján.Május 8-án BORNAI TIBOR indítja klubsorozatát a KOMOLY FÉRFIAK zenekarral. Bornai Tibornak megtetszett a hely, így havonta hoz egy-egy produkciót a FÉMbe, így a Bornai-rajongóknak nem kell keresgélni a műsornaptárakban, mindent egy helyen megtalálnak.Természetesen várják további fellépők jelentkezését, és szerda esténként pedig az érdeklődőket a Pepita Oroszlán Zenés Estek koncertjein.

Már szerveződik az “Írók a Színházért” programsorozat is, elsőként Szakonyi Károly volt a FÉM Pódiumának vendége, de a következő hetekben még sok tollforgatóra lehet számítani. Mert a művészetek között nem is olyan hatalmas az az árok: ha nemes ügyről van szó, tudnak és akarnak egymásnak segíteni.

További információk a színház honlapján.