Hajóval bulizni! - Socfest

Hajóval bulizni!

Olvasási idő: < 1 perc

Petőfi tér (Erzsébet híd)Pár éve felmerült már a városvezetésben az ötlet, hogy közösségi hajójáratot kellene indítani. El is indult, de szánalmas minőségben. Irreálisan magas ára és kiszámíthatatlan menetrendje miatt kihasználatlanul pöfögött végig a Dunán. Igazából azoknak a turistáknak volt jó, akik csak a panorámában akartak gyönyörködni.

Idén viszont az ötlet mögé állt a BKK. Felújítottak pár hajót, építettek új megállókat, a régieket rendbehozták és megfelelő menetrend mellett, normális jegyárakkal indították el a dunai tömegközlekedést, közvetlen kapcsolatot teremtve ezzel az északi kerületek és a déli szórakozóhelyek, egyetemek és irodák között.

NapsütésKifejezetten vagány dolog, hogy az esti koncertre nem kell végigbumlizni a városon. Nincs dugóban araszoló buszozás, fülledt “erotika” a metróban, vagy lábszag a villamoson. Van helyette – jó esetben – szikrázó napsütés enyhe szellővel, csodálatos budapesti panoráma, büfé és elméletileg még wi-fi is. És természetesen az életérzés, mert hajóval menni bulizni vagány dolog. Menetrend, és minden fontos információ: http://bkv.hu/hu/hajo_menetrend. Figyeljetek és hajózás előtt mindenképp nézzetek rá a fenti oldalra, mert az igények és a Duna hajózhatósága miatt sokszor változtathatnak a menetrenden! Hétvégén nem elég a bérlet, csak vonaljeggyel lehet utazni, ami a helyszínen 400 Ft.