A 8. évad - Budapest Park - Socfest

A 8. évad

Olvasási idő: 4 perc

Április végén újra beröffentik a Budapest Park buligépezetét, hogy a nyolcadik évad is méltó legyen az elődeihez.

A mára már fogalommá vált Budapest Park – eredeti koncepciója szerint – immár nyolcadik alkalommal varázsolja a nyári hétvégéket fesztivállá. Nem is csoda, hiszen nagyjából ez is volt a koncepció, mikor létrehozták a helyet. Mára pedig már fogalommá vált a szakmában. De lássuk, kik lépnek fel 2019-ben.

Nyitóhétvége

Mindenki jól vésse be a naptárba április 25-ét, hiszen ezen a napon nyílnak ki először a Park kapui. A szórakoztatásért pedig a Főcárosi Rapcirkusz elnevezésű produkció lesz a felelős, ami

Esemény

egy egészen egyedülálló, korszakokon és stílusokon átívelő, grandiózus all star koncert, ahol a hiphop szcéna krémje mutatja meg magát nagyzenekaros kísérettel. 🎉🎈

Az eseményen olyan fellépők járulnak a nagyközönség elé, mint az Animals Cannibals, a Punnany Massif, az Irie Maffia, Said, a Hősök vagy épp a Sör és Fű formáció. Izgalmas és látványos, de főleg rapzenétől hangos lesz az este.

Másnap a Vad Fruttik, szombaton pedig Rúzsa Magdi lép majd a színpadra. Persze ő sem kispályáznak majd, hiszen köztudott, hogy a Parkos koncert az egyik legfontosabb koncert az évben.

Vad Fruttik koncert 2016-ban

Külföldi fellépők

Amióta a Sziget Szervezőiroda benne van a buliban, külföldi fellépőből sincs hiány. Idén júniusban két év után újra felrázza a Parkot a kanadai pop-punk banda, a Sum 41. Néhány nappal később pedig már a hazánban is rendszeresen koncertező Scooter technóbulijára ugrálhatunk. A hónap végére pedig sikerült leszervezni a tavaly megjelent új albumával turnézó Disturbed zenekart, akik a saját elmondásuk szerint kevesebb turnéállomással, de sokkal nagyobb bulikkal készülnek

https://www.youtube.com/watch?v=emGri7i8Y2Y&list=PLjK2W6TkofG_M47HnaBMNRW6hW23-GQQ9
Sum 41

Júliusban az amerikai Thirty Seconds To Mars, számos fesztiválfellépés után bemutat egy “önálló estet”, két nappal később pedig a brit metalcore banda, az Architects ejti őrületbe a rajongóit. A hazai zenésztársukhoz hasonlóan ők is valami nagyszabású koncertben gondolkodnak, a mi legnagyobb örömünkre.

A jelenlegi információk alapján az utolsó nem hazai fellépőért viszont a ’90-es évek poprajongói lesznek oda, hiszen Dj Bobo fog fellépni szeptember közepén.

https://youtu.be/yEWb6bsd5lo

Különlegességek

A zenekarok Parkos fellépései mindig egyediek, mert tudják, hogy ide nagy show kell. Az övék az este, itt villantani kell. De nem csak egy olyan Wellhello koncertre kell gondolni, ahol Fluor és Diaz kötélen csúszik a vasúti töltésről.

A Quimby például tavaly nyáron rukkolt elő a Cirque du Quimby című produkciójukkal. A Dürer kertben bemutatott cirkuszi mutatványokkal tarkított koncertet idén a Parkban, egy jóval nagyobb porondon mutatják be. Mindenkinek kötelező darab. :)

1969 augusztus 15-én, 50 éve nyitotta meg a kapuit a méltán híres Woodstock fesztivál. Az egyik legmeghatározóbb popkulturális esemény előtti tisztelegve egy különleges programra számíthatunk. Sok minden nem derült ki a leírásból, de a Bonus Track Band mellett kiemelkedő hazai színészek is fel vannak sorolva, így talán még a Képzelt Riport című musicalból is felcsendülhetnek ikonikus dalok.

A különleges buliknak persze sosincs vége. Tavaly Lukács Laci 50. születésnapját ünnepelte a Tankcsapda, idén pedig a zenekar fennállásának 30. évfordulóján a sor.

De ha már a rock vonalán elindulunk, nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a Subscribe zenekart sem, akik a 2015-ös “feloszlásuk” óta csak a 2017-es VOLT-on léptek fel. Hátha most már együtt maradnak.

… a szokásosat!

Utólag is elnézést, de mindig vannak a szokásos zenekarok akik nélkül nincs fesztivál. Nekik a Parkban is kötelező fellépniük, és csinálni egy hatalmas partit. Az ő neveit olvasva egyáltalán nem lepődünk meg, talán csak azon, hogy a Halott Pénz koncert már soldout-os, míg a Punnany még nem. De természetesen jön a Wellhello egy elvarázsolt koncerttel és a Brains is.

Wellhello az EFOTT-on

A korábban jól szereplő partisorozatok sem maradtak ki a listából. A Total Dance Cabrio idén is visszarepít a ’90-es évekbe, többek közt a Vengaboys-zal és a 5IVE-val. Az ezredforduló zenéjét idézi majd az I Love 2000’s olyan nevekkel, mint a Master Blaster vagy a Grove Coverage. De az igazi retro fanoknak is lesz mire bulizni a 80’s Disco Csillagfény bulin, ahol fellép az Alphaville, a Boney M és Samantha Fox is.

A legizgalmasabb viszont a Parádé Remember. Mert ugye tudjuk, hogy csak egy nap van, ami más mint a többi! Ugy, hogy mindenki emlékszik még a Budapest Parádéra, ahol dübörgött az elektronika az Andrássy úton araszoló kamionokból? Idén egyetlen estére visszatér a parádé a Parkba, ráadásul olyan fellépőkkel, mint ATB vagy épp Mauro Picotto.

https://youtu.be/rmcEywqb1Y0

Ahogy látjuk, a Park idén is odateszi magát, de ez a lista közel sem teljes. Mi már nagyon várjuk április végét!