CSTP gyöngyszemek a Fonogramon - Socfest

CSTP gyöngyszemek a Fonogramon

Olvasási idő: < 1 perc

Március 1-jén adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat a Várkert Bazárban. A tizennyolc kategóriában több jelölt – és győztes – is volt, amelyet a Cseh Tamás Program támogatott vagy támogat most is. Az év felfedezettje a Lóci Játszik lett, az év elektronikus zenei felvétele a Belau The Odyssey című lemeze lett.

Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma kategóriában két jelölt volt a Cseh Tamás Program támogatottja 2014-2015-ben: a Margaret Island és a Lóci Játszik. Az év hazai hard rock vagy metal albuma kategóriában az Uzipov Szennyes’ című lemezét is a Cseh Tamás Program támogatta.

Az év elektronikus zenei albuma kategóriába bekerült a Cseh Tamás Program által jelenleg is támogatott BelauThe Odyssey’ című lemeze, és győzött is.

Az év felfedezettje kategóriában egy kivételével minden jelölt a Cseh Tamás Program indulói előadói alprogramjának támogatottja (Belau, Kies) – vagy az volt az elmúlt két évben (Lóci Játszik, Bagossy Brothers Company). Ebben a kategóriában végül a Lóci Játszik nyert.

Különösen ez utóbbira vagyunk büszkék, mert azt bizonyítja, hogy a Cseh Tamás Program célkitűzései kezdenek valóra válni. A Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja a könnyűzene állami mecenatúraprogramjaként minőségi és sikeressé produkcióknak segít elindulni a pályán. Gratulálunk, és büszkék vagyunk arra, hogy ott lehetünk az ígéretes karrierek kezdeténél.