Dupla premier a VoluMen-től

A VoluMen alig kezdett még bele a kora tavaszra várható második nagylemezének felvételeibe, máris dupla premierrel indítja a készülő album promócióját: a lazulós ‘Pretend’ klipje továbbra sem szakít a zenekar live session hagyományaival, a keményebb hangvételű ‘Lose the aim’ animációs őrülete pedig a banda legelső lyrics videója.

Imádunk live session videókat forgatni, éppen ezért igyekszünk mindig valami izgalmas koncepcióval előállni – meséli Pénzes Máté, a zenekar billentyűse. – A Pretend esetében például azzal, hogy a zenekar játékával párhuzamosan a dal szövegére reflektáló jelenetek játszódnak egy előre berendezett szobában. Ez így önmagában persze nem egy narratív bravúr, de a dolog pikantériáját a lassítások, takarások és egyéb filmes trükkök vágás nélküli öt és fél perce adja. A háttérmunkát annyira izgalmasnak találtuk, hogy egy így készült videót is forgattunk róla.

A videóban látható két szereplő Kárpáti Éva Júlia, valamint a zenekar dalszövegírója, Visontai Kovách Bálint. A készülő lemez és a live session videó hangfelvételeit is Kovács Balázs (Jajj Stúdió) készítette, az utómunkát pedig Mike Ariel, a zenekar gitárosa végezte. A videókat Pénzes Bence rendezte, forgatta és utómunkázta. Augusztus óta a zenekar Csillag Zoltán személyében saját menedzserrel dolgozik, aki a LOTS Music vezetőjeként olyan nemzetközileg ismert előadók és zenekarok koncertjeit szervezi itthon, mint Henrik Freischlader, King King, Ryan McGarvey, Dan Patlansky vagy Tony Spinner.